Het 'atrium' Living Lobby wordt een kenmerkend onderdeel van het kopgebouw aan het Stationsplein.
Het 'atrium' Living Lobby wordt een kenmerkend onderdeel van het kopgebouw aan het Stationsplein. Foto: Martijn Linthorst

'Antoni' plaats voor ontmoeting, kennisuitwisseling en innovatie

DELFT – Het kopgebouw aan het Stationsplein, een centrale plek in Nieuw Delft, gaat 'Antoni' heten. Het ontwerp is van Studioninedots. De realisatie is in handen van Smit's Bouwbedrijf BV | Vink Bouw Nieuwkoop BV. In het gebouw 'Antoni' is er ruimte voor ontmoeting, kennisuitwisseling en innovatie. Dit is allemaal mogelijk door de fysieke verbinding van de dynamische omgeving met een hoog stedelijk, gemengd programma van expositie- en vergaderruimtes, hotel met restaurant, werkruimtes, winkels en diverse woningen. Onder het gebouw komt een openbare stalling voor 2.400 fietsen. De realisatieovereenkomst met Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft is medio december ondertekend.
Het spoorviaduct is verdwenen en nu wordt langzaam maar zeker een nieuw stadsdeel, Nieuw Delft, zichtbaar. Een moderne uitbreiding van het historisch centrum. Het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) vroeg voor het levendige Stationsplein om een prominent kopgebouw, mèt aansluiting op de omgeving. In het glazen atrium van het gebouw, dat 'Living Lobby' gaat heten, worden met expositieruimtes, werkplekken en horeca verbindingen gelegd tussen mens en techniek, innovatie en ondernemerschap. De Living Lobby fungeert 24 uur per dag als hart van de buurt en als knooppunt in het gebouw. Van hieruit zijn alle functies zichtbaar èn bereikbaar. Op de verdiepingen wordt gewoond, al dan niet tijdelijk, in een hotel, in studio's en in loftwoningen. De duurzaamheid van dit gebouw is 'state of the art' qua materiaalgebruik en energievoorziening.