Afbeelding
Foto: Jesper Neeleman

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 19 januari 1997. Bewoners van de Fuutlaan zijn dan furieus over de kap van zeven knotwilgen. Die waren juist geplant zodat ze minder inkijk hadden. De gemeente laat weten dat ze zijn gekapt omdat de bomen voorbij rijdende bussen beschadigden en het zicht op een kruising belemmerden. De historische vereniging Delfia Batavorum verwelkomt het duizendste lid. Daarmee is zij één van de grootste verenigingen van Delft. Dvv Delft maakt bekend dat het voor het seizoen 1997/1998 de 23 jaar oude Richard Middelkoop heeft aangesteld als hoofdtrainer voor het eerste. Delftse winkeliers springen in de bres voor de kinderboerderij aan de Korftlaan, die vlak voor de jaarwisseling was afgebrand.
Een brunch in het Fame Café op het Doelenplein kostte 17 gulden 50, voor een fles van 0,7 liter Jägermeister moest 20 gulden 95 worden neergelegd.