Gert Jan Prins toont één van de hobbyboeken uit het assortiment van de kantoorvakhandel.
(foto: Martijn Linthorst)
Gert Jan Prins toont één van de hobbyboeken uit het assortiment van de kantoorvakhandel. (foto: Martijn Linthorst) Foto: Martijn Linthorst

Voor een pennetje of een gummetje op de fiets langs bij A.J. Prins

DELFT – Een winkel met een lange historie in Delft, dat is kantoorvakhandel A.J. Prins in de Choorstraat. In 1901 begon de opa van de huidige eigenaar Ruud een Magazijn met kantoor-, school- en schrijfbehoeften.

Hij liet in eigen stad ook veel foto's maken, waarvan in een drukkerij in Duitsland ansichtkaarten gemaakt werden. "Toen was de winkel nog aan de andere kant van de Choorstraat", zegt de heer Prins. "In 1904 is de winkel naar de huidige locatie verhuisd en is hier altijd gebleven. Sinds 2001 zijn we Hofleverancier."
Kantoorvakhandel Prins is zeker met zijn tijd mee gegaan. Hier vindt u alle toebehoren voor kantoor, maar ook voor uw studie, school en hobby. "Ons sterkste punt, dat is de grote know-how die aanwezig is", zegt zoon Gert Jan, binnen afzienbare tijd opvolger en dan staat iemand uit de vierde generatie aan de leiding. "Heeft een klant een probleem, dan zijn wij in staat mee te denken om tot een oplossing te komen. Daarbij helpt dat we voor een heel snelle levering kunnen zorgen en daarmee is het probleem ook vaak al opgelost. Een prima service op het gebied van kantoorinrichting, maar ook de levering van kantoorartikelen in Delft en omgeving."
Je kunt hier terecht voor de betere bureaustoel voor zowel kantoor of privé. Verder is het assortiment breed en diep: bureau- en kantoorartikelen, cartridges, papierwaren, schrijf- en tekenmaterialen en kantoormachines. Veel dingen worden per stuk verkocht. Van de in zwang zijnde grootverpakkingen, gaat Prins juist naar kleinverpakking. "Bewoners van de binnenstad of studenten komen hier vaak genoeg binnen voor alleen een schrijfblokje of een enkele envelop", zegt Prins. "Ook papier bijvoorbeeld. Voor een klein bedrag kun je een pak papier kopen, maar wij letten er altijd op of het wel maatschappelijk verantwoord is geproduceerd. Soms iets duurder, maar wel geproduceerd uit gecontroleerde bossen." Natuurlijk heeft deze winkel pennen van de merken Parker, Waterman, Cross en Lamy. Maar ook viltschrijvers van bijvoorbeeld Stabilo en Edding, "Waarvoor veel gerecycled materiaal wordt gebruikt", zegt Prins. Op hobbygebied hèt adres voor Handlettering, Zentangle en Kleuren voor Volwassenen. Telefoon: (015) 2 123 123. Internet: www.ajprins.nl.