Afbeelding
Foto: Jesper Neeleman

Daniël Poppelier (34), webcare-coördinator. Links: Conny Poppelier.

-Wat ben je hier op Leeuwenstein aan het doen?
Daniël: "Ik ben met m'n moeder een kerstboompje aan het uitzoeken. Ik ben al langzaam in de kerstsferen aan het komen. Dat begint altijd met het kopen van een boom en dat doe ik traditiegetrouw met m'n moeder. Hartstikke gezellig."

-Je bent voorstander van een echte boom...
"Klopt. Toevallig hadden we daar net nog een discussie over, want m'n moeder heeft dit jaar voor het eerst een nep boom. Ik wil wel een echte. Dat is een gevoelskwestie. Waarom? Ik denk vanwege de geur."

-Gaan jullie 'm straks samen optuigen?
"Nee. We kopen 'm. Dan drinken we een bakkie en ik ga 'm later samen met m'n vriendin optuigen. Vanavond ga ik met vrienden in Delft borrelen."

-Heb je afgelopen week nog iets leuks gedaan?
"We hebben met het gezin Sinterklaas gevierd. M'n broer en zus waren er ook bij. Van m'n broer kreeg ik een echt Amerikaanse kersthuisje. Dat zijn leuke dingen. We zijn echte Amerika-fans."

-Hoe dat zo?
"Onze vader woont er al jaren. We gaan er elk jaar wel een keer heen. Ik vind het geweldig daar rond te reizen en de natuur is er hartstikke mooi."

-Wat is je nieuws van de week?
"De verkiezing van Donald Trump blijft me bezig houden. Als ik lees wat hij allemaal Tweet. Ik blijf dat met angst en beven volgen..."