Jan J. van den Berg geeft kerstconcert

De Delftse organist Jan J. van den Berg geeft zaterdag 17 december zijn jaarlijkse Kerstconcert. Dat doet hij die avond vanaf 20.15 uur in de Remonstrantse Kerk aan de Oude Delft 102. Hij speelt dan werken van Bach, Swart, Händel, Balbastre, Samuel Wesley, Adriaan Schuurman en Théodore Dubois. "Daarnaast breng ik een bijzondere bewerking van mijn vriend en collega Klaas Jan Mulder, één van de meest vooraanstaande componisten van Nederland", zegt Van den Berg. "Ik heb er weer zin in." De entree bedraagt 6 euro.

Kerst High Wine in de Brasserij

In de Brasserij aan de Brasserskade is zondag 18 december van 13.00 uur tot 17.00 uur een Kerst High Wine met heerlijke hapjes. Reserveren kan al vanaf twee personen. De prijs voor de kerst High Wine bedraagt 19 euro 50 per persoon inclusief twee glazen wijn per persoon. Uiteraard is het ook mogelijk om andere drankjes te bestellen als je liever geen wijn drinkt. Graag vooraf reserveren via info@brasserij.nl of 015-2145385.

Expositie over de economische crisis

Wat het betekent als ons financiële systeem onderuit gaat? Sinds het uitbreken van de crisis in 2008 wordt er steeds meer nagedacht over banken, economie en financiële macht. Ook door kunstenaars. De groepstentoonstelling The Crash in Expositieruimte 38 CC aan de Hooikade 13 is het vierde deel van het tentoonstellingsprogramma What Next - picture tomorrow. Meerdere kunstenaars geven met hun werk een blik op de financiële wereld, de economische crisis en de toekomst. De tentoonstelling is te zien tot en met 12 februari. Meer info: www.38cc.nl.

Zomergasten met Kasper van Noppen

Copywriter en communicatiestrateeg Kasper van Noppen is zondag 18 december te gast bij Delftse Zomergasten. Hij wordt dan aan de hand van videobeelden geïnterviewd door Ferdinand. Om 15.45 uur gaat Ciccionina in de Kromstraat open en om 16.00 uur start de muzikale inloop met Polle Eduard. Om 16.30 uur begint het interview waarbij Ferdinand Kasper de aanwezigen begeleidt op een tour langs zijn fascinaties aan de hand van door hemzelf verzameld beeldmateriaal. De toegang is gratis. Na het interview kan worden meegegeten. Dit kost 17 euro 50 en reserveren kan via info@ciccionina.nl.

Lenny Kuhr in de Synagoge

Lenny Kuhr treedt zondag 18 december vanaf 15.00 uur op in de synagoge aan de Koornmarkt. Zij wordt dan begeleid door gitarist Reinier Voet en basgitarist Mischa Kool. Kaarten kosten 18 euro 30 en zijn te bestellen via www.synagogedelft.nl.