Tweedaagse Antiek Markt in Lambert van Meerten

Op zaterdag 26 en zondag 27 november van 10.00 uur tot 17.00 uur is het, dankzij een nieuwe eigenaar, Vereniging Hendrick de Keyser, heropende en mooie monumentale Museum Lambert van Meerten aan de Oude Delft 199 in centrum Delft omgetoverd tot een uniek decor voor een exclusieve tweedaagse Antiek Markt. Gerenommeerde specialisten en deskundige standhouders bieden in de diverse schitterende kamers van dit pand een hoogwaardig niveau van antiek tot vintage aan. Meer info: www.hendrickdekeyser.nl.

Fotowerk van Wil Groen bij Fotobister

Aan de fotowand van Fotobister aan de Voldersgracht 16 in Delft hangen nog tot zaterdag 14 januari 2017 foto's van Wil Groen, lid van Fotoclub FC'59 te Delft. Wil exposeert voornamelijk met straatbeelden. Het mooie daarbij vindt hij de juiste, rare of opvallende momenten vast te leggen van mensen op straat. Hierbij gaat het vooral om het moment. Fotobister is geopend op maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.30 uur.

Mindful daten voor 30+ singles

Ben jij single of alleenstaand en op zoek naar iemand die bij jou past? Ben je op zoek naar gelijkgestemdheid en wil je ook gewoon een avondje uit? Misschien ontmoet je hem of haar dan op zaterdag 10 december bij de Mindful Daten avond bij Yoga Studio Jnana met een bewust samengesteld programma. Een avond intuïtief daten in een prettige omgeving onder leiding van Jeanet Siddhi Heilbron en Ron Broekhart, samen met mensen die ook open staan voor (klank)meditatie, mindfulness en vrij dansen. Zie voor meer informatie www.jnana.nl.

Lezing Daya Cahen in 38CC

Kunstenaar Daya Cahen is gefascineerd door massapsychologie, propaganda, indoctrinatie en manipulatie van de massamedia. In haar video's, foto's en kleine schilderijen onderzoekt zij hoe macht werkt en verbeeldt daarbij ook de rol van een individu binnen een groep. Een aantal van haar werken gaan over recente ontwikkelingen in Rusland. Daar droomt een groep jonge Russen onder aanvoering van Poetin van een heroïsche toekomst voor de nieuwe wereldleider Rusland. Cahen kreeg toestemming om met deze nieuwe Russen op zomerkamp te gaan en hun scholen te bezoeken. In 38CC aan de Hooikade 13 is haar werk Birth of a Nation te zien in de tentoonstelling What Next - picture tomorrow. Zondagmiddag 20 november om 16.00 uur geeft Daya Cahen een lezing over de totstandkoming hiervan. Toegang is gratis.