Het Hof van Harnasch is een mooi en aantrekkelijk geprijsd bouwproject.
Het Hof van Harnasch is een mooi en aantrekkelijk geprijsd bouwproject. Foto:

Westzijde Voordijkshoorn blijft aan verandering onderhevig

DELFT – De westelijke zijde van de Voordijkshoorn verandert voortdurend. Je ziet het Harnaschpolder-gedeelte van de wijk van dag tot dag groeien. Dat is prachtig om te zien, maar vraagt ook om verkeerskundige maatregelen.

Op de Kristalweg komt in november bijvoorbeeld een selectieve verkeersknip om sluipverkeer in de wijk Harnaschpolder tegen te gaan. De Kristalweg wordt bij het kruispunt met de Dijkshoornseweg verkeerskundig in tweeën geknipt. Autoverkeer mag straks niet meer door de knip rijden: alleen langzaam verkeer, ontheffinghouders en hulpdiensten. Alle adressen in de Harnaschpolder blijven bereikbaar via andere wegen. Om de verkeersknip te passeren heeft u een ontheffing nodig op het kenteken van uw voertuig. Camera's controleren het kenteken wanneer u door de verkeersknip rijdt. Rijdt u zonder ontheffing door de knip, dan ontvangt u een boete.
Omwonenden krijgen deze maand een brief met informatie over de invoering van de knip. Ook is er een inloopavond georganiseerd op donderdag 27 oktober van 18.00 uur tot 20.00 uur, op brede school Het Kristal aan de Kristalweg 107.

Hof van Harnasch
Een van de nieuwe bouwprojecten die binnenkort gepland staat is het Hof van Harnasch. Nabij de kruising Hoefslagendreef en Holflandendreef, tegenover Werkse!, verrijzen in totaal 26 woningen die in de vorm van een hof met tuinen en een binnenparkeerplaats worden gebouwd. Het gaat om tweelaagse woningen met kap, drielaagse en zelfs enkele vierlaagse woningen. Vanaf 250.000 euro zijn hier al woningen te koop, inclusief compleet afgewerkte keuken, badkamer en toilet. Alle huizen zijn voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen.
Bij voldoende belangstelling start men in het eerste kwartaal van 2017 met de bouw. De woningen worden dan eind 2017 opgeleverd. Aanmelden kan tot zaterdag 8 oktober. Meer informatie via tel. 015 – 2125288 of nieuwbouw@vansilfhout.nl. Zaterdag 1 oktober is bij Het Kristal is van 11.00 uur tot 15.00 uur een informatiebijeenkomst over de nieuwste wijk van Delft, en kunt u zich tevens uitgebreid laten informeren over het Hof van Harnasch.