'Het is als een bom
ingeslagen'

D.v.v. Delft werd vorige week opgeschrikt door het overlijden van Christa Voort, oud-speelster van de club en partner van eerste elftalspeler Khalid Ouled Haddou. Voorzitter Ries van Dam reageert op deze mokerslag.

- Hoe is het nieuws bij jullie aangekomen?
"Het is natuurlijk als een bom ingeslagen. We kennen Christa al jaren binnen de vereniging. Ze heeft lange tijd deel uitgemaakt van ons dameselftal en volgde ook de prestaties van ons eerste elftal. Enige tijd geleden werd duidelijk dat ze ziek was en het is heel snel gegaan. Binnen de vereniging heerst uiteraard grote verslagenheid."
- Wat doe je als voorzitter als dit bericht je bereikt?
"Dat is natuurlijk heel moeilijk als een vriendin wegvalt. Ten eerste hebben we de wedstrijd van zondag laten afgelasten. Op zondagmorgen zijn we met alle jongens bij elkaar gekomen. Hopelijk geeft het Khalid en de nabestaanden een goed gevoel dat wij er voor hen zijn. Verder zijn al onze wedstrijden van zaterdag voorafgegaan door een minuut stilte."

- Is er ook mogelijkheid tot condoleren?
"De condoleance heeft donderdagavond plaatsgevonden. Verder hebben we op onze website een condoleanceregister geopend waar eenieder zijn blijken van medeleven kwijt kan."