Woningen in de Bomenwijk klaar voor verhuur

DELFT - Aan het einde van het jaar zijn vijftien huurwoningen aan de Meidoornlaan en de Lindelaan in de Bomenwijk klaar. Ze kunnen dan betrokken worden door nieuwe bewoners.

De verhuur is inmiddels begonnen. Het gaat om vijf woningen op de begane grond met drie slaapkamers en een tuin. Daarnaast zijn er tien tweelaags bovenwoningen. Deze hebben twee slaapkamers, een vliering en een dakterras. Belangstellenden hebben nog tot en met dinsdag 6 oktober de tijd om te reageren op de woningen. Mensen die reageren moeten wel ingeschreven staan bij Woonnet Haaglanden. De vijftien nieuwe woningen zijn onderdeel van de herstructurering van de Bomenwijk. Met de afronding van fase 2C krijgt de Lindebloesem steeds meer vorm. De woningen aan de Meidoornlaan en de Lindelaan worden naar verwachting in december 2015 opgeleverd. Bewoners die in 2006 in de Bomenwijk woonden, ontvingen een garantie waarmee zij voorrang krijgen als nieuwbouwwoningen te huur worden aangeboden. Zij hebben inmiddels bericht van Vestia gehad en kunnen interesse tonen zonder te reageren op de advertentie op Woonnet Haaglanden.

Eigen Huis wil dat banken score
bekendmaken

DELFT - Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond roepen banken op om hun volledige eigen Klantbelang Centraal (KBC) score bekend te maken. Die geeft veel meer inzicht dan de onlangs gepubliceerde NVB Vertrouwensmonitor. Toezichthouder AFM heeft de klantgerichtheid van banken onderzocht en daar scores aan gekoppeld, per bank. Die scores zijn nog niet openbaar.