Eén van de woningen uit het grote aanbod in Villapark Eikelenburgh.
Eén van de woningen uit het grote aanbod in Villapark Eikelenburgh. Foto:

Startsein voor uitbreiding Villapark Eikelenburgh

RIJSWIJK – De volgende vijftien ééngezinswoningen in het project Villapark Eikelenburgh in Rijswijk kunnen gebouwd gaan worden. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft hiervoor onlangs het startsein gegeven. De officiële bouwstart-handeling werd verricht door wethouder Ronald van der Meij.

Villapark Eikelenburgh ligt in het gebied tussen de Sir Winston Churchilllaan, de Mgr. Bekkerslaan en de Rijner Watering in Rijswijk. Het betreft de transformatie van het voormalige 12 hectare grote kassengebied aan de westkant van Rijswijk naar een woongebied. In het eerste plandeel zijn 52 woningen gerealiseerd. De ontwikkeling betreft in totaal circa driehonderd woningen, die in verschillende fasen in verkoop worden gebracht.
Het plan biedt een divers woonprogramma met vrijstaande villa's, herenhuizen, twee-onder-één-kap woningen, ééngezinswoningen en enkele appartementen in kleinschalige opzet. De woningen in de wijk kenmerken zich door een jaren dertig architectuur en zijn naar een ontwerp van Van Egmond Totaal Architectuur.
Het aanbod van de woningen die nu in aanbouw gaan, bestaat uit zes twee-onder-één-kap woningen en negen rijwoningen. De prijzen zijn vanaf 397.500 tot 623.100 euro V.O.N. Er zijn er nog enkele woningen beschikbaar. De oplevering vindt volgens planning medio 2016 plaats. De bouw is in handen van BAM Woningbouw. De verkoop van de volgende 22 woningen start in november. Op www.villaparkeikelenburgh.nl is meer informatie te vinden over het project.