Afbeelding
Foto: Roel van Dorsten

Speler in beeld

Naam: Robbie Nooteboom

Leeftijd 30 jaar

Club: DVV Delft

Positie: Spits

-Jullie kwamen afgelopen weekend niet in actie vanwege het plotseling overlijden van de partner van één van de spelers...
"Nee, we waren er al erg van geschrokken dat de partner van Khalid Ouled Hadou ziek was. Er was bij haar een hersentumor geconstateerd en daarna is het snel gegaan. We vonden het allemaal wel netjes om niet te spelen afgelopen zondag."
-De week er voor een 3-2 verliespartij tegen Hillegom. Nog iets bijzonders mee gemaakt in het veld?
"Het was een wedstrijd waarin wij het eerste en laatste kwartier aardig speelden. Alles er tussen in was matig. Wel heel bijzonder waren de acties van de clubgrensrechter van de tegenstander. Die was behoorlijk aan het pikken. Dat kwam ons spel niet ten goede en er zijn heel wat kansrijke situaties van ons af gefloten."
-Hoe was de scheidsrechter, hoe ging die er mee om?
"Hij floot zijn eigen wedstrijd, maar volgde wel alles precies. Wij protesteerden regelmatig, maar dat werkte alleen maar averechts."
-Wat zou jij anders hebben gedaan als je op de stoel zat van je trainer Oscar Laguna Burgos?
"Het veld was veel te groot. De hele wedstrijd hebben we druk gezet. Achteraf gezien hadden we misschien beter eerder kunnen inzakken, om niet te veel ruimte weg te geven. Niet alleen de trainer, maar ook de spelers zelf kunnen dat bepalen. Als spits heb je de beste positie om daar mee te beginnen. Hij is natuurlijk de eerste die druk zet in het veld."
-Hou je het Delft op Zondag Voetbalklassement in de gaten?
"Regelmatig volg ik het. Elke week kijk ik toch wel even. Niet meer zoals toen ik twintig was en precies moest weten welk cijfer ik had natuurlijk. Maar ik heb er wel altijd belangstelling voor."