'Volgend jaar zijn we er gewoon bij'

DELFT – Terwijl afgelopen weekend voor veel clubs in het teken stond van de Stad Delft Bokaal, won Delfia zondagmiddag met 1-2 bij OMC. Trainer Marco Immers blikt terug.

- Dat is een mooi resultaat…
"Dat is het zeker, maar wat vooral fijn is, is dat we een heel gretige groep hebben, waarbij alles heel dicht bij elkaar ligt. De jongens moeten dus knokken voor hun plekje. Verder hebben we een ijzersterke staf, waar ik altijd op kan terugvallen."

- Hoelang zijn jullie al bezig?
"We zijn op 26 juli begonnen met een groep van zo'n drieëntwintig man. Daar zullen er nog een stuk of zeven bij aansluiten en er gaan er nog wat op vakantie ook. De wedstrijd tegen OMC was een eerste test en die hebben we goed doorstaan."

- Is het niet jammer dat jullie niet bij de Stad Delft Bokaal waren?
"Dat was een bewuste keuze. We wilden niet te vroeg teveel druk op de groep leggen. Daarom hebben we bewust gekozen voor een tegenstander buiten de regio. Het is overigens mooi om te zien dat geblesseerde spelers gewoon meegingen, ook al was het een heel eind rijden. In de toekomst zullen er nog genoeg toernooien om de Stad Delft Bokaal gespeeld worden en daar zijn we wel gewoon bij."