Afbeelding

Huis te koop: Bellefleur 26, Den Hoorn

onroerend goed

DEN HOORN - Ferry de Bakker en Germa Tilmans wonen sinds 2005 in deze nagenoeg nieuwe, netjes afgewerkte woning in Lookwest. Deze aan het water gelegen hoekwoning is door de aanbouw naar de zijkant van het huis royaal van opzet en krijgt hierdoor de charme als van een twee-onder-één-kap-woning.

“Het is ons hier heel goed bevallen”, zegt Germa. “Een groot voordeel is dat alles nog lekker nieuw en fris is.” Ondanks hun goede bevindingen gaan ze toch op zoek naar een andere woning. Ze willen dichter bij hun werk gaan wonen, zodat ze dagelijks minder reistijd hebben. 
Al bij de bouw hebben Ferry en Germa de woning op de begane grond laten uitbouwen. De woonkamer is hierdoor flink vergroot. De uitbouw is voorzien van vloerverwarming en een gashaard. Daarnaast is er een groot panoramaraam tot aan de grond, waardoor de tuin een ‘levend schilderij’ is. “We hebben de tuin onder architectuur aan laten leggen in mediterrane stijl”, zegt Germa. “Compleet met muurtjes en een rotstuin. Door het grote raam in de aanbouw heb je er een prachtig uitzicht op. Het geeft natuurlijk ook een mooie lichtinval.”

De openslaande deuren in de woonkamer geven toegang tot de tuin, die ook vanuit de voortuin bereikbaar is. De achtertuin ligt op het noordwesten en door zijn breedte en diepte zijn er veel mogelijkheden om een plekje in de zon op te zoeken. Op warme zomerdagen kun je in de schaduw van de karakteristieke, ongeveer 250 jaar oude olijfboom verkoeling vinden. “Achter de tuin is er een water, waar kinderen heerlijk in een bootje kunnen varen”, zegt Ferry. “Het is een boezemwater, je kunt van hier uit door het hele Westland varen.”
De sfeervolle woonkamer heeft aan de voorzijde een open keuken met een eetgedeelte. De keuken is opgesteld in de lengte en is voorzien van de volgende inbouwapparatuur: een combi oven-magnetron, een vaatwasser, een elektrische kookplaat, een HR-afzuigkap en een losse Amerikaanse koelkast. “In de keuken is een openslaande deur naar de bestrate voortuin”, zegt Germa. “Deze heeft een oprit en een carport voor twee auto’s. Dat is echt een luxe, een groot voordeel van deze buurt.”
De woning is voorzien van een centraal stofzuigsysteem. Dit maakt de woning bij uitstek geschikt voor mensen met een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt of huisdieren. In de trapkast hebben Ferry en Germa de ‘slimste kast van Nederland’ laten maken. “Het is een groot huis”, zegt Ferry. “Wij wonen hier met z’n tweeën, maar het is zeker geschikt voor een gezin.”
Op de eerste verdieping is aan de voorzijde de hoofdslaapkamer. Deze kamer heeft een 4 meter hoog plafond en hoge ramen. De kamer is voorzien van airconditioning. Vanuit deze kamer is er toegang tot het dakterras op het zuiden, waar je heerlijk in het zonnetje kunt genieten. De tweede en derde slaapkamer zijn aan de achterzijde van de woning. De nette badkamer is voorzien van een douchecabine, een wastafel en een tweede toilet. Er is een speciale ruimte voor het opstellen van de wasmachine en de wasdroger en een CV-ruimte voorzien van Agpo-combiketel en een WTW-installatie. “Er is veel bergruimte en je zou door het hoge plafond zelfs nog extra bergruimte kunnen maken”, zegt Germa. “Het is een leuke buurt, waar men gemoedelijk met elkaar omgaat. Je woont hier in de luwte, maar bent toch zo op de snelweg. De binnenstad van Delft is ook makkelijk aan te fietsen langs de Buitenwatersloot.”

De vraagprijs voor deze woning is € 350.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roest/Staalduinen Makelaardij, (015) 2154848 of www.roeststaalduinen.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12