Huis te koop: Hugo de Grootstraat 84, Delft

DELFT – Gerard en Rianne Poot woonden de afgelopen 26 jaar met veel plezier in deze leuke vierkamer parterrewoning in de wijk Hof van Delft. Hun twee kinderen zijn hier opgegroeid en ook Riannes schoonmoeder heeft nog een tijdje ingewoond. Tot 1991 hebben Gerard en Rianne aan de voorkant van het pand een stoffenwinkel gehad.

Karakteristieke parterrewoning met vele mogelijkheden

De kinderen zijn al een tijdje de deur uit. Daarom hebben ze besloten te verhuizen naar een huis in de nieuwe wijk Harnaschpolder. Ze hebben hier dus met veel plezier gewoond. Na de grote verbouwing in 2004 is het een volledige parterrewoning geworden, met een heel grote woonkamer van wel 44 vierkante meter. “Het is echt een huis met karakter”, zegt Gerard. “In zo’n oudere woning is niets recht toe recht aan. Wat opvalt is het schuin oplopend plafond.”

Een grote blikvanger in de woonkamer is de open haard. Die was er altijd al, maar bij de grote verbouwing hebben ze die helemaal vernieuwd. De woonkamer heeft een hoogteverschil tussen het woongedeelte aan de voorkant en de sfeervolle zithoek bij de open haard. “De woning heeft alleen een begane grond, maar heeft desondanks vele mogelijkheden”, zegt Rianne.

De woning heeft een gesloten L-vormige inbouwkeuken. Deze is modern uitgevoerd en is voorzien van een inductiekookplaat, een afzuigkap, een vaatwasmachine en een koel-vriescombinatie. De keuken heeft een granieten vloer en houten aanrechtblad. “In de keuken en aan de achterzijde van de woonkamer is er extra lichtinval”, zegt Gerard. “Hier zijn namelijk in het plafond schuine vensters gemaakt.”

Aan de achterzijde van de woning kom je vanuit de woonkamer in de tweede hal. Deze biedt toegang tot een grote slaapkamer met aangrenzend een badkamer van in totaal 3.32 bij 6.57 meter. De open badkamer heeft een tweepersoonshoekbad, een douchecabine en een badmeubel.

In het achterste gedeelte van de woning is er verder een slaap-werkkamer van 2.38 bij 2.49 meter, voorzien van een dakvenster. De derde slaapkamer is 3.25 bij 2.52 meter en heeft een vaste kastenwand. “In de hal is er ook een ruime inloopkast”, zegt Rianne. “De woning heeft trouwens overal veel bergruimte.”

Vanuit de grote slaapkamer kun je in de patio komen. “Het is heel lekker om daar te zitten”, zegt Gerard. “Het is daar namelijk heel stil, je hebt er aardig wat zon en er staat weinig wind.”

Het plaatsje op het noordwesten heeft een berging. Die is voorzien van elektra, verwarming, de opstelplaats voor de CV-ketel, de wasmachine- en drogeraansluiting. Er is een achterom naar het achtergelegen parkeerterrein (Elsje van Houwelingenstraat). Door de jaren heen zijn er veel dingen in de woning gerenoveerd, zoals de elektra, de leidingen (verwarming), de draagconstructie, wandinjecties en isolerende beglazing. “Je woont hier heerlijk dichtbij de stad”, zegt Rianne. “Ook de scholen zijn vlakbij, je kunt eigenlijk alles op de fiets doen.”

Buurtwinkels, het Wilhelminapark en openbaar vervoer zijn op loopafstand. Deze woning is door het goede onderhoud zonder al te veel kosten te betrekken.

De vraagprijs voor deze woning is € 199.500 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bayense de Bruyn Makelaars, (015) 2191900 of www.bayensedebruyn.nl.

Reactie toevoegen