Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

  wonen

SCHIEDAM- Na veertien jaar heeft Rob van Meurs (39) zijn 3-kamer appartement aan het Kamilleveld ingeruild voor een grachtenwoning aan het Oosteinde in de Delftse binnenstad. Maar aan de prettige maisonnette in Schiedam lag de verhuizing geenszins. “Ik wilde mijn vriendin nieuw geluk geven en samen een volgende stap maken”, aldus Rob.

Ook in Huis te koop
Sinds vijf jaar woonde zijn Schotse vriendin met hem samen in het appartement in het rustige complex in de buurt De Akkers en De Velden. De nieuwe entourage in de sfeervolle binnenstad van Delft trok haar meer aan. “De koop was gauw gesloten”, aldus Rob. “Het leuke is, dat de Engelse bewoner en zijn gezin destijds ook nog in deze rubriek hebben gestaan met dit huis”.

Groengebied dichtbij
Rob was met zijn veertien jaar bijna de langstzittende bewoner in het complex. Dit zegt natuurlijk al over de woning dat het er goed toeven is. “Het is een ideale starters-of ouderen woning. Rustig gelegen vlakbij de natuur van natuurgebied Midden-Delfland. Als je even wilt ontspannen na een drukke dag op je werk, trek je je hardloop- of wandelschoenen aan en ben je zo in een groene omgeving. Aan de andere kant zit je dicht bij faciliteiten als een kleine passage met een Albert Heijn en diverse andere winkels, waaronder kleding. Eindpunt van tram en bus is op twee minuten loopafstand, waardoor er een goede verbinding richting het centrum van Schiedam en Rotterdam is. Parkeren is geen probleem, er is altijd genoeg plek. Wat we zelf heel mooi vonden aan ons appartement was de lichtinval, de “open sky” zoals mijn vriendin het noemde. Uit onze woning kijk je niet meteen tegen andere woningen aan, het geeft een open gevoel”.

Rust en privacy
Er was veel woongenot in de maisonnette woning op de tweede en derde etage. Het appartement is gesitueerd aan het begin van de in een ronding lopende galerij en heeft maar aan één kant buren. Aan de andere zijde zit de liftschacht. Op het balkon aan de achterzijde kun je in de zomermaanden profiteren van de middagzon. “Op het balkon heb je veel privacy doordat er een afscheidend scherm is geplaatst en doordat de galerij in een ronding loopt. Hierdoor is in de woonkamer een leuke erker tot stand gekomen”, aldus Rob. Boven zijn twee slaapkamers, waarvan er bijvoorbeeld ook één als werkkamer kan worden ingericht, zoals Rob ook heeft gedaan. Ook heeft de woning een badkamer en een apart toilet.

Alle kanten op
Nog een voordeel van de woning vindt Rob het feit, dat er weinig gestookt hoeft te worden. In deze tijden van hoge energie kosten een heel welkome bijkomstigheid. “Doordat er een woning onder zit profiteer je van die warmte. Verder is overal dubbele beglazing aanwezig”. Rob heeft destijds de badkamer laten vernieuwen en heeft de woning al die tijd goed onderhouden. “Als de nieuwe bewoners er een eigen draai aan willen geven ligt er ook nog van alles voor hen open”, zo zegt hij.

Kamilleveld 3, Schiedam
Vraagprijs is: 275.000 k.k.
Woonoppervlak is: 81m2
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
015-2135139
www.bjornd.nl

Rianne Dekker
Meer berichten
 
CustomHtml_1