Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

wonen

DELFT- 17,5 Jaar geleden kochten Martin en Nicolien Spoelstra hun “Paleis Oosteinde”. Door de jaren heen is deze sfeervolle en bijzondere grachtenwoning hen door hun eigen aanpassingen alleen maar meer gaan passen. Dat de twee gaan verhuizen naar een gelijkvloers nieuwbouw appartement heeft dan ook niets te maken met dit prachtige pand, maar met anticiperen op de toekomst. 

“Dit nieuwbouwproject 250 meter verderop aan de andere kant van de Beestenmarkt kwam voorbij en dit konden we niet laten lopen”, aldus Nicolien. “We zijn allebei echte binnenstadwoners en dit is een van de laatste stukjes open bouwgrond in hartje centrum. We willen eigenlijk nog niet weg, maar gaan nu wat vroeg gelijkvloers wonen.”

Het stel heeft de woning grondig aangepakt in de loop der jaren. Martin: “De hele bovenste verdieping is op de schop gegaan. De badkamer is vernieuwd en up to date gemaakt met vloerverwarming, een jacuzzi, inloopdouche, dubbele wastafel en derde toilet. In de slaapkamer is het lage plafond verwijderd, zodat de nok met balkenconstructie weer zichtbaar is. Een slaapkamer grenzend aan het dakterras hebben we omgetoverd tot serrekamer, compleet met vouwwand, keukenblok met kookplaat en vaatwasser en dakisolatie. Op de benedenverdieping hebben we van de open ruimte een werkkamer annex fitness ruimte gemaakt. De buitenwand is geïsoleerd en er zit een nieuw vers gestukt plafond in. Hier bevindt zich ook de unieke inpandige garage, volgens ons de grootste plus van het huis. Een eigen parkeerplek in de autoluwe binnenstad en dus nooit meer parkeerproblemen en parkeervergunningen! Er is een laadpaal aanwezig, en de mogelijkheid tot het creëren van een brug met liftje, zodat er ruimte is voor een tweede auto.”

Alle kanten op
Dit laatste geeft meteen ook de kracht van dit huis aan volgens Nicolien en Martin. “Door de vele mogelijkheden die de woning biedt is ze aan te passen aan ieders wensen. Heb je bijvoorbeeld veel slaapplekken nodig, splits je de grote slaapkamer op in meerdere, door er simpelweg een wandje tussen te zetten. De serrekamer en werkkamer beneden kunnen als slaapkamers gebruikt worden. De werkkamer kan ook als praktijk- of kantoorruimte worden ingericht. Of je verhuurt deze ruimte want er zijn twee huisnummers. Alle aansluitingen zitten er, het is dan een kwestie van de voordeur weer terug zetten. Door al deze opties is het ook een ideale woning voor een gezin.” Ruimte in combinatie met veel licht, waarvan de prachtige woonkamer op de eerste verdieping een mooi voorbeeld is, gaf het stel het ultieme woongenot. Nooit meer de auto zoeken en de twee “buitens” in de vorm van een koele patio en het sfeervolle dakterras vallen hier zeker ook onder. “Maar het is vooral de sfeer die het huis uitademt, met de allure van een historische woning.”  

Open huis
Nieuwsgierig geworden? Kom het huis bekijken op de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 6 april. Martin en Nicolien zetten van 11 tot 15 uur de deuren van hun paleis wagenwijd voor u open!

Oosteinde 193-195, Delft
Vraagprijs is: 895.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 194m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding