Afbeelding

Delvenaar in beeld: Coby (77) en Kees (55)

vaste rubrieken

Wat doen jullie hier in WC In de Hoven?
Coby: "Een beetje winkelen. We weten nog niet wat. Eerst even van alles bekijken." Kees: "We wonen allebei in het zorgcentrum De Oliemolen in de nieuwe Delftse wijk Hoornse Zoom. Coby komt alleen niet overal meer, dus bij gelegenheid ben ik haar 'chauffeur'. We zoeken altijd leuke activiteiten in de buurt, want het moet wel een beetje te bereiken zijn. Dingen zoals: een braderie bezoeken, snuffelen op een rommelmarkt of een Shantykoren festival bezoeken. Heel leuk is dat, lekker meezingen met zeemansliederen. In mei was een Shantykoren festival op het Raadhuisplein in Pijnacker, georganiseerd door Schiehaven, het plaatselijke shantykoor."

Wat vinden jullie nog meer leuk om te doen?
Kees: "Met de oudere bewoners uit het huis doe ik graag Oud-Hollandse spelletjes. Of een potje jeu de boules. Dat is altijd heel gezellig met elkaar. Ik deed tot 2006 aan G-voetbal, bij SV Den Hoorn en OLIVEO, maar door acute gewrichtsreuma ging dat niet meer."

Wat doen jullie overdag?
Coby: "Dagbesteding op het zorgcentrum. Dat is elke keer anders." Kees: "Ik werk bij Werkse!"

Nog leuke dingen gepland?
Coby: "Ik ga in het weekend op vakantie, begeleid, naar Limburg. Een kleine week er tussenuit. Met tal van activiteiten op het programma." Kees: "Binnenkort rijden we weer mee op en grote truck, via het Westland naar Scheveningen. Altijd leuk, met veel mensen langs de kant die de colonne uitzwaaien."

Mooiste plek van Delft?
Beiden: "Het Martkplein, lekker een teraasje doen."