Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden

vaste rubrieken

DELFT - Twintig jaar geleden zagen de wereld en Delft er anders uit. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van zondag 4 januari 1998. De ongeveer vijfduizend Delftse moslims zijn dan net vier dagen bezig met de Ramadan, lezen we paginagroot op de voorpagina. Delft op Zondag kopt dat hun 'monden een maand op slot' gaan, maar dat valt wel mee, licht CDA-gemeenteraadslid Mehmet Aközbek toe, die tevens in de voorlichtingscommissie van de Sultan Ahmet Moskee zit. De dagen zijn kort begin januari. 'Dus als je 's morgens goed ontbijt dan red je het wel', vertelt hij. In de zomer is het beduidend lastiger overdag niks te eten.

Vanaf 1 januari wordt het treintaxivervoer in Delft niet meer verzorgd door Deltax, maar door Altax. Maandelijks maken in Delft 2200 treinpassagiers gebruik van de Treintaxi. Om met de treintaxi te rijden, kun je voor 7 gulden op het station een biljet kopen. Hiermee kun je vervolgens laten vervoeren naar adressen in Delft, Den Hoorn en Delfgauw.

Een eerdere oproep om foto's van je hond naar Delft op Zondag op te sturen, leidt tot een onophoudelijke stroom aan foto's van trouwe viervoeters die volgens hun baasjes allemaal gemeen hebben dat ze verschrikkelijk lief en leuk zijn. Delft op Zondag publiceert nog één keer een pagina met foto's van deze Delftse honden, met het verzoek nu geen foto's en teksten meer in te zenden.
Een probeerverpakking Nicotinell kostte 11 gulden 95, voor de entree van een paranormale avond moest 7 gulden 50 worden neergelegd.