Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Cecil Thodé (63)

-Wat ben je hier aan het Marcellus Emantspad aan het doen?
"Ik ben onderweg naar het pand van de Voedselbank aan de Schieweg, Ik help daar met het rondbrengen van voedselpakketten. Dat doe ik nu een jaar of twee. Vrijwilligerswerk doe ik al 28 jaar, vooral voor het Stadsdiakonaat Delft. Ik bezoek bijvoorbeeld mensen thuis, of ga fietsen met jongeren die verslaafd waren."

-Vanwaar die betrokkenheid?
"Ik voel me een gezegend mens. Omdat ik dit voor anderen kan doen en omdat het goed gaat met m'n familie, meer kan ik niet wensen. Ik voel me op m'n plek. Het kost me niets om vrijwilligerswerk te doen en dat het me financieel niets oplevert maakt me niet uit, ik wil er ook niets voor. Het voelt goed om anderen te helpen. Dat heb ik altijd al gehad. Ik kan het iedereen aanraden. Mensen beseffen vaak niet hoeveel armoede er nog is. Onder gezinnen, maar ook onder ouderen. Dat doet me wel pijn. Het is m'n grootste hobby me voor deze groep in te zetten."

-Met zoveel vrijwilligerswerk is het wel lastig er nog een baan naast te hebben, denk ik?
"Ik heb 37 jaar bij de marine gewerkt en heb kunnen profiteren van een wachtgeldregeling. Verder werkt m'n vrouw nog en zijn onze vier kinderen allemaal al de deur uit. Anders zou dit niet gaan."

-Heb je deze week nog iets leuks meegemaakt?
"Ik ga nog iets leuks meemaken. Ik ga zo twee kinderen van 4 en 6 jaar ophalen bij een opvangtehuis en ze terug naar hun moeder brengen. Daar kijk ik erg naar uit."

-Wat is je nieuws van de week?
"Op Curaçao was een schietpartij waarbij vijf mensen om het leven zijn gekomen. Heel triest. Ik blijf het nieuws van Curaçao altijd wel volgen. Het is toch m'n eilandje."