Afbeelding

Hemd van het Lijf: Nick van Paassen en Sanne Heemskerk

vaste rubrieken

Nick van Paassen (28) en Sanne Heemskerk (29) uit Den Hoorn gaan op wereldreis. Ze vertrekken 25 augustus en komen terug als het geld op is.

1. Waarom wilden jullie op Schiphol worden gefotografeerd?
Nick: "Dat lijkt ons toepasselijk. Hier gaat het grote avontuur volgende maand beginnen."

2. Waarom gaan jullie op wereldreis?
Sanne: "We hebben vaker verre reizen gemaakt. Vorig jaar naar Nepal. Het jaar ervoor naar Zuid-Afrika. Dat smaakte naar meer. We wisten bovendien niet echt wat we in de nabije toekomst precies wilden. Als klein meisje droomde ik er al van een wereldreis te maken. We zijn er nu aan toe om te genieten van het leven in plaats van te leven zoals we nu doen. En we kunnen beter nu zo'n reis ondernemen, dan over een paar jaar, als we eventueel kinderen mogen krijgen. We gaan onze droom achterna."

3. Waar gaan jullie naartoe?
Nick: "We beginnen in Zuid-Amerika, gaan dan via Midden-Amerika naar Noord-Amerika. Dan willen we nog naar Australië, Nieuw-Zeeland en Azië. Maar misschien gaan we ergens tussendoor ook nog naar Afrika. En misschien halen we Nieuw-Zeeland niet eens."
Sanne: "Weinig staat echt vast en dat is juist het leuke: dat we het gestructureerde van thuis loslaten. We gaan zien hoe het loopt."

4. Waar kijken jullie naar uit?
Nick: "Alle indrukken van de mooie plekken die we gaan zien en de andere culturen waarmee we te maken krijgen. Verder kijk ik uit naar de vrijheid."
Sanne: "We gaan genieten van kleine dingen en het leven op zich. Dat doen we nu ook en we hebben ook een heel sociaal leven, maar we leven ook wel gestructureerd en ik heb het idee te worden geleefd. Ik weet uit ervaring dat ik dat tijdens een reis los kan laten."

5. Wat gaan jullie missen?
Nick: "Ik ga de gezellige avondjes met m'n vrienden wel missen."
Sanne: Meerdere vriendinnen van me zijn zwanger of organiseren feestjes omdat ze 30 worden. Ik vind het jammer niet van dichtbij mee te kunnen maken als ze net bevallen zijn. Verder zal ik bepaalde luxe wel missen, want we gaan low budget leven. Hoe meer we dagelijks uitgeven, hoe korter de reis duurt. We hebben ook geen idee hoelang de reis duurt. Het kan een half jaar zijn, maar ook anderhalf jaar."

6. Wat gaat sowieso mee?
Nick: "De laptop en de camera. We gaan op onze website www.sanshine-travel.nl en de Facebook-pagina Sanshine Travel iedereen op de hoogte houden van onze reis."

7. Als ik burgemeester van Midden-Delfland was, dan...
Sanne: "Dan zou ik de communicatie rond de komst van statushouders naar Den Hoorn anders hebben aangepakt. Hierover ontstond veel commotie en dat was, als er duidelijker was gecommuniceerd, niet nodig geweest."

8. Waar houden jullie je - naast de wereldreis - mee bezig?
Nick: Sporten. Ik voetbal in het vierde van SV Den Hoorn en vind het leuk iets met vrienden te ondernemen."
Sanne: Ik heb jarenlang gekorfbald. Eerst bij Fortuna, later bij Excelsior. Ik ga regelmatig naar de sportschool, doe aan yoga en hou ervan om te schrijven."

9. Wat gaan jullie straks niet missen?
Nick: "De wekker die afgaat omdat ik moet werken."
Sanne: "Het binnen zitten."

10. Willen jullie nog iets kwijt?
Sanne: "Het zou leuk zijn als mensen ons online volgen en onze reis meebeleven. En als je dromen hebt: volg ze alsjeblieft. Wat je droom ook is. Ook als je al je huisje, boompje beestje hebt. Het leven is te kort."