Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 27 juli. De krant opent dan met het nieuws er een 'snuffelmarkt' op het Vesteplein komt. Wie denkt dat dit zomaar een aankondiging van zomaar een rommelmarkt is, vergist zich. Omdat de vergunning voor de rommelmarkt in De Klis te laat was aangevraagd, kwam die op losse schroeven te staan. Het 'verdwijnen van de rommelmarkt liet bij verschillende Delftse bevolkingsgroepen een groot gevoel van leegte achter', schrijft Delft op Zondag, met enig gevoel voor dramatiek. Gelukkig is er in augustus een wekelijkse snuffelmarkt op het Vesteplein.

De gemeente Delft geeft opdracht om een 'virtueel stadhuis' te ontwikkelen. Op de gemeentelijke website moet 'in de toekomst' informatie komen zoals vastgoed- en persoonsgegevens, gebruikers kunnen er met elektronische formulieren informatieverzoeken indienen, mailen met ambtenaren ook het raadsinformatiesysteem kan aan de site worden gekoppeld.

Lezers van Delft op Zondag wordt gevraagd te doneren voor slachtoffers van de overstromingen in Polen.

Een viscose housebroek kostte 15 gulden, voor een Panasonic 17 inch computermonitor moest 1399 gulden worden neergelegd.