HET is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

In de vakantie zijn er leuke kinderactiviteiten te doen onder leiding van enthousiaste vrijwilligers in wijkcentrum Piet Vink. Op dinsdag 2 mei bijvoorbeeld Hollandse schilderkunst en spellen. Op 3 mei een Oosterse dag met buikdansen en feestelijke hapjes maken! Wijkcentrum Piet Vink, Plesmanlaan 217a, Den Haag.

Geef je op voor de minicursus ontspannen bij Delft voor Elkaar aan de van Bleyswijckstraat 91. De kosten zijn 15 Euro voor drie bijeenkomsten van 9.30 uur tot 11.30 uur. Ariena Poot laat je kennismaken met korte visualisaties, meditaties en eenvoudige oefeningen. In drie bijeenkomsten leer je massage van het hoofd (10 mei), van de handen (17 mei) en van de voeten (31 mei). Aanmelden: administratie@delftvoorelkaar.nl o.v.v. Minicursus ontspannen, je naam en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent.

Op zondag 7 mei organiseert de Familie Duijndam van de 5-sterren Manege de Prinsenstad een sfeervolle Lente Fair. Professionele dressuur- en springshows, een indrukwekkende carrousel, prachtige hengsten, aangespannen Friezen, demonstratie schapen drijven, een spannende roofvogelshow en een spectaculaire stuntshow met westernpaarden. Er zijn ook veel fraaie stands en een speciale ruimte voor kinderen om actief en creatief bezig te zijn. Toegang is gratis.

De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam is dinsdag 9 mei van 13.00 uur tot 16:00 uur in Museumhotel, Oude Delft 89 in Delft om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten. Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.

Elke dinsdagmiddag is er van 14.00 uur tot 16.00 uur een speciale koffiemiddag in Buurt & Zo, Prins Hendrikstraat 28, ook bereikbaar via de ingang aan de Julianalaan 47. Voortaan is de eerste dinsdagmiddag van de maand een extra speciale koffiemiddag met een activiteit. Op dinsdag 2 mei kan iedereen meedoen aan verschillende spelletjes, beschikbaar gesteld door Speel-o-theek Harlekino. 

Op dinsdagavond 2 mei houdt Bob Ursem, de wetenschappelijk directeur van de Botanische Tuin TU Delft, een lezing in het Vermeer Centrum Delft over de verfstoffen uit planten die Vermeer gebruikte voor zijn schilderijen. De lezing begint om 20.00 uur en de entreeprijs is € 5,00. Vanaf 19.30 uur staat de deur aan de Voldersgracht 21 open voor toehoorders.

In de maand mei zet de Ontmoetingskerk aan de Klapwijkseweg 91 iedere woensdagavond de deur open. Iedereen is van harte welkom tussen 19.30 uur en 21.00 uur. U kunt in de kerk rust vinden. Het is mogelijk een kaarsje aan te steken. U kunt de doop- en gedachtenistekens bekijken. Er wordt koffie en thee geschonken voor alle bezoekers. http://pknpijnackerdelfgauw.nl/ontmoetingskerk.

Praktijk Trotse Moeders organiseert op maandag 15 mei twee workshops 'Spiegelkind': van 10 uur tot 11 uur en van 20 uur tot 21 uur. De locatie is Insulindeweg 262. Speciaal vanwege moederdag zijn deze workshops gratis. Aanmelden: www.praktijktrotsemoeders.nl

Star Promotions organiseert woensdag 7 juni van 13.00 uur tot 21.00 uur de gezellige zomerbraderie in de Dorpsstraat in Nootdorp. n