Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

De afgelopen weken heb ik even in de lappenmand gezeten, maar dat kon me er natuurlijk niet van weerhouden om het Bluesfestival te bezoeken. Het was weer een grandioos succes; we stonden zelfs aangekondigd in het boekje dat de KLM bij iedere vlucht uitdeelt. De nieuwe sponsor, Affligem, vond het mooi en ook de burgemeester stond versteld van de enorme belangstelling. De workshops met Cesar Zuijderwijk en Hans de Vries waren een groot succes. Volgend jaar is het de twintigste editie, waarbij we het als organisatie nog groter willen aanpakken. De voortekenen zijn goed, want een heel aantal ondernemers dat dit keer oversloeg heeft aangegeven volgend jaar mee te willen doen.
Dan was er het weekend erna natuurlijk weer carnaval. De optocht was leuk, maar het is zonde dat je drie maanden aan een wagen bouwt, terwijl de optocht maar anderhalf uur duurt. Daarbij mag de nieuwe ontvangst op de Markt ook geëvalueerd worden, want het was niet optimaal. 's Avonds in de stad was het bij de feestvierders goed druk. We zijn heel wat plekken afgegaan en kwamen zelfs tot een tragisch hoogtepunt. Voor het eerst in vijf jaar Nachtburgemeesterschap werden Koos en ik geweigerd door ene Karin van Lorre, waar de Olijkers carnaval vierden. Achteraf bleek dat het hen ook zeer speet, maar toen was er natuurlijk niets meer aan te doen. Verder was de kindermiddag in de Tobbe weer perfect geregeld door Arie van Dalen en hebben we maandag genoten van Kees Haak, die de muziek van zijn vader Nico tot leven bracht. Echt een avondje nostalgie.
Dan barst komende week het politieke geweld nog meer los dan tot nu toe al het geval is. De miljarden vliegen je om de oren en iedereen heeft geweldige ideeën. Ik denk dat het belangrijk is dat we beseffen dat we het hier helemaal zo slecht nog niet hebben; we behoren tot de meest welvarende landen in de wereld. Iets minder geklaag mag dus wel.
Verder overhandigt de horecasociëteit dinsdag namens de sociëteit en enkele gulle gevers een mooie cheque aan de afdeling kinderoncologie van het Reinier de Graaf Gasthuis en opent het voormalig legermuseum op 15 tot en met 19 maart haar deuren voor Villa Arsenaal. Het belooft een groot, theatraal feest te worden en een bezoek eraan is echt de moeite waard.
Ook wordt op de achtergrond hard gewerkt aan de festiviteiten rondom Koningsdag en -nacht op de Markt. Ten slotte is het, zeker als het goed weer is, de moeite om op zondag eens naar de stad te komen. Veel winkels openen hun deuren en er is veel livemuziek.
Ook zijn we elke vrijdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur weer op Stadsradio Delft te beluisteren met Delft op Stap, echt een aanrader!