Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 16 februari 1997. Delft op Zondag kondigde toen aan dat het AVRO-programma Opsporing Verzocht de maandag erop aandacht zou besteden aan drie brute overvallen in Deflt: twee op het GWK-filiaal op het Stationsplein en één op een PTT-postagentschap in de Van Bossestraat. Op de beelden is te zien hoe een dader een argeloze klant onder schot houdt. Personeel krijgt een plastic zak om geld in te doen.

Partycentrum De Buitenhof maakt het programma bekend voor het komende jaar. Het zijn niet de minste artiesten die op deze Delftse locatie zullen zingen. The Trampps, The Clarks, André Hazes, The Fortunes, Gerard Joling en ook Sugar Lee Hooper zullen het partycentrum op stelten gaan zetten. Een fles met 0,7 liter Glen Talloch Whisky kostte 19 gulden 95, voor een fimocursus in buurthuis De Molshoop moest 20 gulden worden neergelegd.