Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 12 januari 1997. Het hoofdgebouw van de kinderboerderij aan de Korftlaan was twee weken daarvoor door vandalen in brand gestoken. Daarbijna kwamen 180 dieren om het leven. Het gebouw liep flinke schade op. Stichting Vrienden van de Kinderboerderij Delft probeert nu geld in te zamelen voor een nieuwe inboedel, die niet door verzekeraars wordt vergoed.
Uit een luisteronderzoek in regio Haaglanden blijkt dat het lokale Delftse radiostation Radio NRG op een achtste plek staat, met een marktaandeel van 4 procent. Bovenaan staat Sky Radio met 15 procent. Meerdere Delftenaren hebben op 4 januari 1997 de Elfstedentocht uitgereden. Zij worden later die maand op het Stadhuis door het gemeentebestuur gehuldigd. Een huishoudtrap met drie treden kostte 79 gulden, voor een liter magere yoghurt moest 99 cent worden neergelegd.