Veel GEKKER moet het NIET worden

vaste rubrieken

Editie: Week 47, Jaargang 20 |

Politieagenten hielden afgelopen woensdag om 11.20 uur op Rijksweg A13 ter hoogte van Delft een Fransman aan voor het tanken zonder te betalen. Agenten die een controle uitvoerden bij een benzinestation kregen te horen dat zojuist een auto was weggereden zonder dat de bestuurder zijn benzine had betaald. Op de A13 zagen agenten het voertuig met vier inzittenden rijden. Politieagenten hielden de bestuurder, een 18-jarige Fransman, aan. Uit controle van het voertuig bleek dat er valse kentekenplaten op de auto zaten. De bestuurder kreeg naast een boete voor het tanken zonder te betalen en het voeren van valse kentekenplaten een bekeuring voor diverse technische mankementen. Agenten namen de auto in beslag.


Een 67-jarige Delftenaar stond afgelopen dinsdag vreemd te kijken toen hij zijn zojuist gestolen auto geparkeerd zag staan op de Frederik van Eedenlaan. Hij alarmeerde direct de politie. Het slachtoffer kwam er rond 12.30 uur diezelfde dag achter dat zijn auto gestolen was. Hij ging op onderzoek uit in de nabije omgeving en zag al vrij snel zijn auto staan. Er zaten vier verdachten in de auto, die er bij het zien van het slachtoffer direct te voet vandoor gingen. Eén van hen liet in de haast zijn rugzak achter. De politie startte een onderzoek  en kwam er al snel achter dat de verdachte samen met drie anderen een winkelverbod had gekregen vanwege overlast voor een winkel in de Hoven. De politie heeft de verdachte rond 14.00 uur in zijn woning aangehouden. Hij is diezelfde avond heengezonden. De politie doet onderzoek naar de rol van de verdachte in dit incident en naar de andere verdachten.


De politie deed vorige week vrijdag een inval in een opslagloods in Nootdorp. Daar werden enkele honderden nepgoederen aangetroffen, van namaak trainingspakken tot schoenen en parfum. In de weken voorafgaand aan de inval werden op de Haagsche markt en op het Kaapseplein al enkele incidenten gemeld bij de politie waarbij namaakgoederen te koop werden aangeboden. De politie startte een onderzoek en kwam uit bij twee verdachten en de opslagloods, gelegen op de Gildeweg in Nootdorp. Bij de inval waren veel politieagenten aanwezig. In de opslagloods werden onder meer namaaktrainingspakken van Adidas, Nike Air-schoenen en goederen van Gucci en Prada aangetroffen. De verdachten waren niet aanwezig in de panden, maar de politie sluit aanhoudingen op korte termijn niet uit. De rechthebbenden hebben aangifte gedaan tegen de verdachten. De namaak goederen worden vernietigd.


Politieagenten hielden zondag 17 november om 07.15 uur drie fietsendieven aan op de Van Leeuwenhoeksingel in Delft. Agenten zagen op camerabeelden dat enkele personen veel interesse toonden in fietsen die voor het station geparkeerd stonden. Politieagenten die een onderzoek instelden zagen dat de jongens er met drie fietsen vandoor gingen. Nadat de fietsendieven de agenten zagen, probeerden zij er vandoor te gaan. Het lukte agenten de verdachten aan te houden. De jongeren, een 16-jarige uit Nootdorp en twee 17-jarigen uit Den Haag, moeten zich in januari voor een rechter verantwoorden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12