Afbeelding

Restaurant De Scheepswerf: genieten in de polder aan het water

vaste rubrieken

Editie: Week 23, Jaargang 22 |

Restaurant De Scheepswerf: genieten in de polder aan het water.

DEN HOORN – Net buiten Delft in de Midden Delflandse polder langs De Zweth is Restaurant De Scheepswerf gevestigd. Het sfeervolle restaurant, met eigen ruime parkeergelegenheid, aanlegsteiger en prachtig terras is inmiddels al weer ruim acht jaar geopend. Ondernemer Harmen Kneijber werkte in het verleden bij een aantal gerenommeerde restaurants en hotels, waaronder Hotel Corona in Den Haag, ’t Ganzennest in Rijswijk, De Lickebaertshoeve in Maasland en Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De keuken wordt bemand door Chef Kok Cor van Steijn, Sous Chef Nick Tromm, leerling Randy Altena en twee stagiaires. “De kookstijl is gestoeld op de klassieke keuken”, vertelt Harmen, “bij ons geen fusion of moleculair ´getover´. Uiteraard werken we wel met moderne kooktechnieken, wat lichter en vooral ook gezonder is. Wij vinden het belangrijk dat de producten die we gebruiken van een goede en eerlijke kwaliteit zijn en dat deze ook als zodanig herkenbaar blijven. Een sinaasappel moet een sinaasappel blijven en niet iets waarbij je denkt van “hhmm wat is dit”. De menukaart wisselt circa vijf keer per jaar. Momenteel is het aspergeseizoen in volle gang en staat deze oer-Hollandse groente centraal. Asperges, lekker en super gezond, ik ben altijd blij als ze er weer zijn.”
Behalve voor het diner, kunt u in De Scheepswerf ook terecht voor een heerlijke lunch. Van een super club sandwich, twee sliptongen met huisgemaakte dikke frieten, mooie klassieke carpaccio tot een dagelijks wisselend 2/3 gangen lunchmenu. De lunchkaart is uitgebreid en voor ieder wat wils.
’s Avonds heeft De Scheepswerf een verzorgde à la carte kaart met onder andere de Citta Slow Food Burger en een catch of the Day bij de hoofdgerechten. Naast het à la carte is er het vier-gangen keuzemenu Menu De Scheepswerf en het Menu surprise. Op woensdag en donderdag is er een driegangen dagmenu à 25 euro p.p.
De Scheepswerf beschikt naast het restaurant met circa vijftig zitplaatsen over een Private Dining Room voor gezelschappen van 10 tot 32 personen en niet te vergeten over een groot terras met een unieke ligging.
De Scheepswerf is van woensdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur geopend. Maandag en dinsdag gesloten, gezelschappen dan op aanvraag. Voor inlichtingen of reserveringen (0174) 296 464 of www.descheepswerf.nl.
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12