Afbeelding

Vitesse Delft heeft teveel kwaliteit voor de huidige klassering, vindt Claudio Barros

vaste rubrieken

Editie: Week 11, Jaargang 21 |

Claudio Barros richt zich bij Vitesse Delft nog voornamelijk op zijn verdedigende taken. (foto: Roel van Dorsten)

Delft heeft teveel kwaliteit voor de huidige klassering, vindt Claudio Barros
DELFT – Het seizoen van het vernieuwde Vitesse Delft verloopt nog niet zo voorspoedig als gehoopt. De ploeg van Manuel Vissers bevindt zich in de onderste regionen van de ranglijst, maar boekte vorige week zaterdag een knappe overwinning tegen subtopper ’s Gravenzande.
Eén van de nieuwelingen die aan het begin van het seizoen hun opwachting maakten op sportpark Tanthof-Zuid, is Claudio Barros. De 20-jarige linksback kwam over van Excelsior ’20. “Daar speelde ik mijn eerste jaar bij de senioren. Daarvoor heb ik in de jeugd Feyenoord, Sparta, Barendracht en Excelsior Maassluis gespeeld. Toen ik aan het eind van vorig seizoen uit mijn contract liep, heb ik contact gezocht met Ton Key en ik mocht me bij Vitesse bewijzen.”


‘WAT JE DAN MOET DOEN IS JEZELF OP DE TRAINING LATEN ZIEN EN OP JE PLEKJE WACHTEN’


Dat ging Barros goed af en ook trainer Manuel Vissers was al snel van Barros’ kwaliteiten overtuigd. “Ik had meteen een basisplaats, maar in de derde wedstrijd van de competitie kreeg ik een rode kaart en werd ik drie weken geschorst. Mijn vervanger deed het zo goed op de linksbackpositie dat de trainer geen reden zag om hem te wisselen en dat begrijp ik ook wel. Wat je dan moet doen is jezelf op de training laten zien en op je plekje wachten. Dat heeft de trainer me ook duidelijk gemaakt en ik ben blijven knokken om zijn vertrouwen terug te winnen.”
En dat lukte Barros, zodat hij de laatste weken de vaste linkervleugelverdediger in het vlaggenschip van Vitesse is. Vorige week zaterdag werd het ’s Gravenzande van Robin Knoester, vorig jaar nog trainer bij Vitesse, met 2-1 verslagen. “Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren we volslagen kansloos en mochten we heel blij zijn dat het bij een 0-1 ruststand bleef. In de rust heeft de trainer Mitchell Gronsveld voor Daan Burgering ingebracht. In de praktijk hield dit in dat we switchten van een 4-4-2 naar een 4-4-3 systeem. Mitchell was meteen erg belangrijk door de voorzet te geven waaruit Maarten Boek de 1-1 scoorde. Uiteindelijk hebben we tot het laatste moment geknokt en er zelfs een 2-1 overwinning uit weten te slepen.”
Het gunstige resultaat kwam dus voort uit een beslissing van trainer Manuel Vissers, onder wiens leiding Barros dit seizoen voor het eerst zijn wedstrijden speelt. En dat bevalt hem. “De trainer is heel duidelijk en wat ik ook fijn vind is dat hij heel gevarieerde oefenstof heeft. Daarbij bereidt hij ons gericht voor op de wedstrijd van komende zaterdag; stemt hij de trainingen ook echt af op de tegenstander die we dat weekend kijken. Daarbij vind ik het heel fijn dat hij zijn spelers het vertrouwen geeft. Twee weken geleden, tegen Geinoord (concurrent van Vitesse Delft onderaan de ranglijst, red.) beschaamden we dat vertrouwen, maar vorige week zaterdag tegen ’s Gravenzande hebben we met zijn allen keihard geknokt om tot een goed resultaat te komen.”

‘IK MERK DE LAATSTE WEKEN DAT HET VERTROUWEN IN MEZELF OOK WEER TERUGKOMT’


Barros is dit seizoen nog niet de linksback die hij ooit was. “Ik richt me nu vooral op mijn verdedigende taken, want dat is als back het belangrijkst. Als het echt lekker loopt, dan kun je je ook met het aanvallen gaan bemoeien.” De 20-jarige student commerciële economie heeft er alle vertrouwen in dat dit moment voor hem niet ver weg is. “Ik had vorig seizoen een teleurstellend seizoen bij Excelsior ’20 en dit seizoen had ik na mijn rode kaart ook een terugval. Daarom richt ik me vooral op het uitschakelen van de man. Hierbij is mijn snelheid een wapen en ik merk de laatste weken dat het vertrouwen in mezelf ook weer terugkomt. Ik heb me dit seizoen nog niet voor de volle honderd procent kunnen laten zien, maar ik voel dat die vorm er wel weer aan zit te komen.”
En dat is nodig ook, want Vitesse kan alles gebruiken om zich uit de onderste regionen van de ranglijst weg te spelen. De huidige klassering past dan ook niet bij dit Vitesse, vindt Barros. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons dit seizoen veilig spelen. We horen niet op deze positie. Vanaf het begin verwachtte ik met deze ploeg bovenin mee te draaien, maar nu denk ik dat we in de middenmoot horen. Wat wel zeker is, is dat we een veel te goed team hebben om ons niet op tijd veilig te spelen.” (AdW)

 

Claudio Barros richt zich bij Vitesse Delft nog voornamelijk op zijn verdedigende taken. (foto: Roel van Dorsten)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12