Afbeelding

Hemd van het Lijf: Carry Janssen

vaste rubrieken

Editie: Week 22, Jaargang 34 |

Carry Janssen speelt aanstaande vrijdag met Tee Set tijdens de jubileumeditie van Westerpop.

1. Waarom wilde je hier, bij Stadscafé De Waag, worden gefotografeerd?
“Omdat ik het een mooi en leuk café vind. De nostalgische sfeer hier spreekt me wel aan. In de zomer ga ik vaak naar de Beestenmarkt om een drankje te doen; in de winter ben ik hier vaak te vinden.”

2. Heb je altijd al iets met muziek gehad?
“Eigenlijk wel. Op mijn elfde ben ik op drumles gegaan. Mijn broer Errol speelde al op de basgitaar en mijn moeder stimuleerde mij om te gaan drummen, omdat ik vaak met pannen in de weer was. Met Errol en Han Averbeek hadden we al snel een bandje. Daarna volgden er nog velen.”

3. En toen kwam Tee Set?
“Inderdaad, maar met veel van die jongens had ik al in eerdere bandjes gezeten, zoals The Shads en Delft Blues. Uiteindelijk kwamen we op de naam Tee Set en traden we vaak op in Cecile aan de Voldersgracht. We namen in 1966 onze eerste single Early in the Morning op in de GTB-studio in Den Haag  en traden veel op in de Top Ten Club in Scheveningen.”

4. Had je verwacht dat het zo'n succes zou worden?
“Niet echt, nee. En op dat moment hadden we ook niet door hoe groot we waren; zoiets overkomt je gewoon. Het was een heerlijke tijd: alle deuren gingen voor je open in die tijd. We waren nog jong en leefden in weelde. Ik genoot ervan, maar besloot er niet veel later toch mee te stoppen.”

5. Waarom dan?
“We traden veel op in Amsterdam en van een roadie begreep ik dat bepaalde bandleden meer betaald kregen dan anderen. Daarnaast kon ik een vaste baan krijgen bij TU Delft. Die heb ik een tijdlang gecombineerd met verschillende groepen in Amsterdam waarin ik drumde.”

6. Hoe zijn jullie uiteindelijk toch weer bij elkaar gekomen?
“Begin van het jaar werden we benaderd, omdat we voor Emotions een gouden plaat kregen. Het was hartstikke leuk en gezellig om weer met die gasten op het podium te staan. René Steijger benaderde ons die avond in de Tobbe met de vraag of we op Westerpop wilden spelen.”

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan...
“... zou ik liveoptredens van bandjes in de stad stimuleren. Je ziet steeds vaker dat regelgeving optredens in de weg staat. Zo kan het Afrikaanse festival op het Doelenplein bijvoorbeeld al niet meer doorgaan. Dat vind ik erg jammer.”

8. Heb je zin in Westerpop?
“Absoluut. Het festival is tot in de puntjes geregeld. Verder hebben we als Tee Set natuurlijk overal en nergens opgetreden, maar nog nooit op Westerpop. We hebben ontzettend veel zin om voor ons thuispubliek op te treden. Het is alleen jammer dat Peter Tetteroo het niet meer mee mag maken.”

9. Heeft het veel moeite gekost om een vervanger voor hem te vinden?
“Natuurlijk, want Peter had een unieke stem die niet te evenaren is. Ik ben uiteindelijk bij Frank Diemel van coverband Doggybag terechtgekomen. Zijn act op het podium sprak me enorm aan en hij is een goede zanger.”

10. Hebben jullie veel gereperteerd voor het optreden?
“Dat valt mee. We zijn voor de vakantie een keer samengekomen en aanstaande woensdag gaan we de hele dag reperteren. We hebben die nummers vroeger vaak genoeg gespeeld, dus voor de drie kwartier op Westerpop zullen we zeker goed voorbereid zijn.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12