Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden - 17 februari 2013

vaste rubrieken

Editie: Week 7, Jaargang 21 |

De politie hield dinsdagmorgen 12 februari een 18-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan op verdenking van een poging tot inbraak in een woning aan de Latijns-Amerikalaan. Rond 10.30 uur ontving de politie de melding dat onbekenden probeerden in te breken via de achterzijde van de woning. De verdachten renden vervolgens de wijk in. De politie was snel ter plaatse en heeft in de wijk gezocht naar de verdachten. Agenten hielden de 22-jarige verdachte al snel aan op de Egyptelaan. De 18-jarige verdachte werd kort daarna, na een achtervolging, om 10.50 uur aangehouden op het Viëtnampad. Omdat de verdachte niet stopte ondanks meerdere keren aanroepen werd tijdens de achtervolging een waarschuwingsschot gelost. Deze verdachte probeerde te ontkomen door over het bevroren slootwater te lopen, hij zakte echter door het dunne ijs en kon aan de andere kant van de sloot worden aangehouden. Hij had alleen een nat pak. De derde verdachte werd niet meer aangetroffen. Tijdens het zoeken naar de verdachten verleende een politiehelikopter assistentie, werden politiehonden ingezet en werd een fiets van een voorbijganger gevorderd om één van de verdachten te volgen.

Woensdag 30 januari tussen 12.30 uur en 12.45 uur werd op de Papsouwselaan, in de buurt van de Industriestraat, een 16-jarig meisje uit Delft zwaar mishandeld. De recherche onderzoekt de zaak en weet wie de verdachten zijn die voor deze mishandeling verantwoordelijk zijn. Voor het onderzoek is zij echter nog wel op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de mishandeling. Er zou een vrouwelijke voorbijganger zijn geweest die naar de verdachten heeft geroepen dat zij niet met zijn tweeën één meisje moesten pakken. Met name naar deze getuige is de recherche op zoek. Wellicht dat er ook bezoekers van de tandartsenpraktijk zijn die iets van dit voorval hebben meegekregen. Bel 0900-6070!

De politie heeft donderdagmiddag 7 februari twee vrouwen van 34 en 40 jaar uit Den Haag aangehouden op verdenking van diefstal uit de Ikea. De vrouwen hadden goederen afgerekend via de zelfservice kassa, maar hadden niet alle spullen, ongeveer 75 euro, gescand. Nadat de vrouwen waren betrapt werden ze overgedragen aan de politie. Bij de 34-jarige verdachte werd later nog een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen.

Tussen vrijdag 1 en donderdag 7 februari is ingebroken in het verenigingsgebouw van een studentvereniging aan de Oude Delft. Ter plaatse bleek dat men een ruit had vernield om binnen te komen. Uit het pand werd een kluis gestolen. Wat de inhoud is, is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 – 8844.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12