Afbeelding

ONDERTUSSEN IN DE WIJK

vaste rubrieken

Editie: Week 22, Jaargang 21 |

Koersbal-organisatoren Miranda Kuipers (links) en Sandra Mesker hebben hun draai gevonden aan de Bieslandsekade 68..

Delft bruist van de welzijnsactiviteiten. Van een potje biljart tot yoga en van koersbal tot schilderen. Na de beslissing van de Delftse gemeenteraad om enkele buurthuizen te sluiten moest een aantal organisatoren noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie. Met succes. Een serie van zes portretten van betrokkenen, die het buurthuis verruilden voor een nieuwe stek.

'We zitten hier nog beter dan in 't Ooievaarsnest'

DELFT - Na de sluiting van buurthuis 't Ooievaarsnest verhuisden koersbal-organisatoren Miranda Kuipers en Sandra Mesker op 6 februari naar een nieuwe locatie in de wijk Vrijenban: die van de Delftse Boccia Vereniging en multiculturele vereniging SILA aan de Bieslandsekade 68.

Hoewel de overplaatsing langer duurde dan het tweetal had gewild, is die uiteindelijk heel succesvol verlopen. "We zitten met dit spel nog veel beter dan in 't Ooievaarsnest," zegt de 46-jarige Sandra Mesker. "Een grote zaal die ons elke woensdagochtend weer een echt huiskamergevoel geeft. Alsof we bij de buurvrouw op de koffie gaan."

Miranda Kuipers (45) sluit zich daar naadloos bij aan. "Het was even puzzelen voor we hier kwamen, maar het eindresultaat is erg goed. Deze ruimte is mooier en beter. We kunnen hier de koersbalmat ook beter kwijt. Een perfecte plek en het is hier goed geregeld. We betalen nu zelf de huur en de deelnemers geven ons een kleine bijdrage. Van wat we over houden gaan we elk jaar met z'n allen eten. Deze zomer wordt dat een barbecue."

Andere locaties dan buurthuizen blijken ook prima plekken voor een welzijnsactiviteit, zegt Rogier van Munster van Breed Welzijn Delft (BWD), die  mede betrokken was bij het zoeken naar een nieuwe locatie voor koersbal. "In de zoektocht naar 'ruimte voor welzijn' komen de vrijwilligers vaak zelf met oplossingen. Zij weten wat er nodig is voor de juiste match. Sandra en Miranda hebben een belangrijke rol gespeeld bij het zoeken naar alternatieven voor hun activiteit. Hun inzet heeft ervoor gezorgd dat koersbal succesvol is herplaatst en dat bewoners elkaar dichtbij huis kunnen blijven ontmoeten. Bij het toeleiden van activiteiten doet BWD altijd een beroep op de eigen kracht van mensen. Waar zij zelf alternatieven zoeken, stimuleren wij ze en waar ondersteuning nodig is, geven we die. Dat zullen we ook in de toekomst blijven doen."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12