Peter van Haagen op veld 2. Dit zandveld stond bekend als ‘de woestijn’, maar wordt nu een semi-waterveld. In de wintermaanden staat hier voortaan een ballonhal. (foto: Jesper Neeleman)
Peter van Haagen op veld 2. Dit zandveld stond bekend als ‘de woestijn’, maar wordt nu een semi-waterveld. In de wintermaanden staat hier voortaan een ballonhal. (foto: Jesper Neeleman)

Werk in uitvoering bij Ring Pass

sport

DELFT - Het is zomerstop, maar bij Ring Pass Delft zitten ze niet stil. Hier wordt gewerkt aan het vervangen van veld 2. Dit wordt meteen voorzien van 330 ankers, bedoeld voor de blaashal die hier vanaf komende winter staat.

Peter van Haagen ziet het maandagmiddag tevreden toe. De 56-jarige Nootdorper en voormalig wethouder van Pijnacker-Nootdorp begon eind vorig jaar als voorzitter van Ring Pass. Best bijzonder, vindt hij zelf ook. "Ik heb nooit gehockeyd, mijn dochters hockeyen in Pijnacker", bekent hij. Maar: "In mijn tijd op het Stanislascollege hockeyden veel van mijn vrienden bij Ring Pass. Zodoende kwam ik regelmatig op de club. Bovendien heeft mijn zoon zo'n zes seizoenen bij Ring Pass gehockeyd."

Toen Van Haagen werd geattendeerd op de vacature van voorzitter, twijfelde hij niet lang. "De combinatie van het leiden van een organisatie en sport vind ik heel leuk. En vanuit mijn werk als wethouder en binnen het bedrijfsleven ben ik gewend om mensen en organisaties aan te sturen. Ring Pass Delft is een prachtige, warme en open vereniging."

Het is daarnaast, met zo'n 1400 leden, één van de grootste sportverenigingen van Delft. Er wordt door de vlaggenschepen tophockey bedreven, maar er is ook aandacht voor de lagere teams. Als het aan Van Haagen ligt, wordt die aandacht voor lagere teams komende jaren geïntensiveerd. "Elk team heeft recht op een goede trainer en coach", zegt hij. Het is fantastisch als goedwillende ouders die rol op zich willen nemen, vindt hij. "Maar dan moeten wij er als vereniging wél voor zorgen dat die ouders goed worden opgeleid en begeleid", voegt hij eraan toe. "Daarom hebben wij Alyssa Beijer, die in dames 1 speelt, onlangs aangesteld als trainingscoördinator."

Een andere voor de vereniging positieve ontwikkeling is de realisatie van een blaashal, die voortaan in de wintermaanden op veld twee komt te staan. Spelers hoeven dan tijdens het zaalhockeyseizoen niet meer de hele stad en regio door om in verschillende zaaltjes op vaak niet bepaald ideale tijden te trainen. Daardoor was het in de winter op de club erg rustig. "Met deze hal hebben we voortaan elf maanden per jaar reuring op de vereniging. Uniek, want er zijn maar weinig hockeyclubs met zo'n eigen hal." Ring Pass Delft ziet het daarnaast wel zitten dat scholen, kinderdagverblijven en andere sportvereniging gebruikmaken van de hal op momenten dat ze er zelf niets doen. Het past bij de maatschappelijk rol die de club nog meer op zich wil nemen.

Grootste uitdaging is de wens voor een vierde veld. Die wil de vereniging dolgraag, waar is de grote vraag. Want Ring Pass Delft is groot, maar wil wel doorgroeien. "Wat ik onze kracht vind", besluit Van Haagen, "is dat we 1400 leden hebben, op hoog niveau presteren maar toch een familieclub zijn gebleven."