Frank Hogervorst is nu volop in voorbereiding om begin september een topprestatie te kunnen leveren: een etmaal lang skeeleren. (foto: Jesper Neeleman)
Frank Hogervorst is nu volop in voorbereiding om begin september een topprestatie te kunnen leveren: een etmaal lang skeeleren. (foto: Jesper Neeleman)

Frank Hogervorst gaat 24 uur skeeleren

sport

DELFT - Een etmaal wakker blijven valt al niet mee, laat staan 24 uur lang skeeleren. Toch gaat Frank Hogervorst dit doen. Voor de uitdaging en het goede doel.

Door: Jesper Neeleman

Op 1 en 2 september doet hij in Biddinghuizen mee aan het event 24KiKa. Hogervorst en anderen gaan dan dus 24 uur lang skeeleren om geld in te zamelen voor KiKa.
Waarom? "Die vraag hoor ik vaker", lacht de 24-jarige uit Pijnacker afkomstige Delftenaar. "Ik ben nu aan het afstuderen. Het leek me leuk om naast het afstuderen nog een groot doel te hebben. Dus ga ik proberen deze sportprestatie neer te zetten voor een mooi goed doel: KiKa."

Het zal echter niet meevallen om 24 uur lang rondjes te skeeleren beseft hij. Dus is hij nu sinds februari al volop in training. Vier keer per week is hij al afstanden aan het skeeleren of fietsen. Alles om z'n uithoudingsvermogen naar een hoog niveau te krijgen. Op de bewuste dag dat hij een etmaal gaat skeeleren, verwacht hij een afstand van zo'n 400 kilometer af te leggen.

Dat gebeurt op een baan waar hij dus talloze rondjes aflegt. "Daar ga ik wel simpel van worden, ja. Toch lijkt het me leuk om te doen. Het is vooraf gaaf om naartoe te leven. En zeker als het uiteindelijk allemaal lukt, nadat je heel diep bent gegaan, is dat natuurlijk een geweldig gevoel."

Frank Hogervorst skeelert graag in z'n vrije tijd. "Er gaat natuurlijk niets boven schaatsen op natuurijs", zegt hij. Met de Nederlandse winters zit dat er tegenwoordig echter niet vaak in. "Maar het is bijna net zo lekker op op een mooie dag lekker rondjes door de regio te skeeleren."

-Waar zie je straks, tijdens 24KiKa, het meeste tegenop?
Hogervorst: "Dat is wel het moment halverwege de nacht. denk ik. Als de mensen die ons aanmoedigen in slaap zijn gevallen. Het zal een moment worden waarop ik zelf ook sacherijnig wordt, vermoed ik. Als het dan 's ochtends weer licht wordt, wordt het denk ik wel weer gezellig. Daarna skeeleren we nog tot 15.00 uur door."

-Ga je dat redden?
"Het ligt eraan of alles heel blijft. Als dat zo is, dan moet het lukken."

-Ga je hulpmiddelen gebruiken?
"Geen doping, of iets. Maar wel isotone sportdranken en ik moet natuurlijk heel veel eten."

-Hoe kunnen we je steunen?
"Mensen kunnen doneren via m'n website www.frankhogervorst.nl/24kika. Tevens is het mogelijk te bieden op één van de acht delen van mijn skeelerpak. Degene met het hoogste bod voor die bepaalde plek, mag zelf bepalen wat hierop te zien zal zijn. Mensen kunnen me dus rond laten rijden in een lelijk pak met. Ik ben benieuwd hoe het er uiteindelijk uit zal komen te zien."