Jacco Wevers werd in het seizoen 2011/2012 topscorer bij RKDEO met 23 goals. Komend seizoen draagt hij weer een rode broek en een wit shirt, maar dan dat van Full Speed. (foto: Roel van Dorsten)
Jacco Wevers werd in het seizoen 2011/2012 topscorer bij RKDEO met 23 goals. Komend seizoen draagt hij weer een rode broek en een wit shirt, maar dan dat van Full Speed. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Wie speelt volgend seizoen waar en waarom?

sport

DELFT - Op de website www.delftopzondag.nl is dit weekend een overzicht van zomertransfers te vinden. We spraken alvast met een aantal hoofdrolspelers.

Jacco Wevers is komend seizoen weer terug op de Delftse velden. Na zijn vertrek bij RKDEO in 2011, speelde hij vier seizoenen voor Naaldwijk, onderbroken door een jaargang bij SVC '08. "Ik vind het leuk om weer in Delft te gaan voetballen. Ik ben begonnen bij d.v.v. Delft, heb bij Vitesse Delft en RKDEO gespeeld en speel vanaf komend seizoen voor Full Speed."

"HIJ BENADERDE ME VORIG JAAR"
De keuze voor die vereniging is een zeer bewuste. "Ik ken trainer Richard Langeveld nog uit mijn tijd bij Vitesse Delft, waar hij het derde trainde. Hij benaderde me vorig jaar al of ik bij Full Speed wilde komen voetballen, maar dat zag ik nog niet zo zitten. Inmiddels ben ik vader geworden en ben ik het heen en weer naar Naaldwijk rijden wel een beetje zat. Trainer Chris Treling vindt het jammer, maar begrijpelijk."
Wevers heeft hoge verwachtingen van de komende voetbaljaargang. "Ik kom samen met Brian Koster over van Naaldwijk, er komt een aantal goede jongens van Wippolder over, een jongen van VCS en een keeper van SEV. Daarbij is er natuurlijk de selectie die er al stond en tot een paar weken geleden nog nacompetitie om promotie speelde. Die groep miste denk ik wat leiders en ik hoop met mijn ervaring wat aan de ploeg toe te kunnen voegen."
Bij Wippolder ging de overschrijvingsperiode relatief geruisloos voorbij. "Er vertrekt een aantal jongens richting Full Speed", vertelt trainer Marcel de Letter, "maar van hen komen er drie in aanmerking voor de selectie bij ons." De Letter is een tevreden trainer. "Want we hebben de selectie waarmee we dit seizoen nog tot het laatste moment om nacompetitie streden nagenoeg intact gehouden. Er komen geen jongens over van andere clubs, maar er sluiten wel zeven jongens vanuit de jeugd bij de selectie aan. Verder vult Anton Rosierse de staf aan als trainer van het tweede."
Dat het bij Wippolder relatief rustig is, is volgens De Letter niet toevallig. "Het beleid van de club is om het met eigen jongens te doen en er vinden hier over het algemeen nooit zoveel mutaties plaats. Als spelers zich aanmelden, zijn dat meestal jongens die hier een verleden hebben. Dat geldt niet alleen voor spelers, maar ook voor mensen in de staf: daar is het aantrekken van Anton een goed voorbeeld van."
Misschien wel de meest in het oog springende transfer is die van Tim Steenks van Delft naar Den Hoorn. "Ik begrijp dat veel mensen mijn keuze betreuren, maar ik denk ook dat ze hem kunnen begrijpen." De keuze komt namelijk niet uit de lucht vallen. "Het is een veelbewogen seizoen geweest bij Delft met de promotie als hoogtepunt; ik heb dit seizoen echter ook dieptepunten meegemaakt."

"IK ZIE ER MEER PERSPECTIEF"
Hierbij doelt Steenks onder meer op de 0-6 nederlaag bij RKDEO. "Zoiets wil ik gewoon niet meer meemaken. Ik heb niet al te veel voetbaljaren meer voor me liggen en in de tijd die rest wil ik niet alleen maar voetballen om uit de onderste regionen van de ranglijst weg te blijven. Nu heb ik bij Den Hoorn ook geen zekerheid dat dat niet gaat gebeuren, maar ik zie er wel meer perspectief."
Dat heeft niet in de minste plaats te maken met de selectie van de Midden-Delflanders. "Er staat een jonge en talentvolle groep met jongens die ik met mijn ervaring ook wel wat kan leren."
Komend seizoen wordt het de eerste keer dat Steenks het in competitieverband tegen zijn d.v.v. Delft opneemt. "Met Vitesse Delft het ik dat in de Stad Delft Bokaal eens gedaan, maar deze twee wedstrijden zullen heel apart worden."