'Goed voetbal leidt uiteindelijk tot punten'

sport

DELFT - Concordia nam zondag afstand van de onderste regionen door van Meerburg te winnen (2-1). Trainer Martijn Leonard is een tevreden man.

- Dat zijn belangrijke punten...
"Absoluut, zeker als je ziet dat de ploegen onder ons ook punten pakten. Daarbij speelden we al een tijdje goed voetbal, maar vergaten we onszelf met goals te belonen. Zondag was het eens andersom. We speelden niet zo sterk, maar wonnen wel."

- Wat zie je liever?
"In deze fase tellen natuurlijk alleen de punten. Maar over het algemeen zie ik liever goed voetbal, want in de meeste gevallen leidt dat uiteindelijk vanzelf tot punten."

- De afgelopen weken gingen sowieso goed...
"Van de laatste vier wedstrijden hebben we er drie gewonnen. We winnen knap van Delft en RKDEO, maar denken tegen hekkensluiter DONK 'het wel even te kunnen doen', maar zo werkt dat niet."

- Hoop je dat Den Hoorn zondag kampioen wordt?
"Dat zou betekenen dat wij van RVC'33 winnen of dat Teylingen verliest of allebei. Laat ze maar gewoon kampioen worden. Aan de andere kant moeten we vooral naar onszelf kijken in deze fase. Ik denk dat we aan vier punten genoeg hebben en die moeten we kunnen halen."