De twee buren DKC (links) en Excelsior (rechts) besloten vorige maand samen verder te gaan als één vereniging.
De twee buren DKC (links) en Excelsior (rechts) besloten vorige maand samen verder te gaan als één vereniging.

Bestuur en leden Excelsior in gesprek over samenwerking met DKC

sport

Korfbalvereniging Excelsior organiseert maandag 20 februari een inloopavond in het clubhuis. Het bestuur en de leden gaan dan in gesprek over de samenwerking met DKC. Leden kunnen bovendien vragen stellen.

'We kunnen ons voorstellen dat er een aantal vragen zijn opgekomen naar aanleiding van onze berichten, als ook de berichtgeving in de media', laat Bart Hogeweg, secretaris van Excelsior, in een mailing weten.

Beiden besturen hebben inmiddels een overzicht gemaakt van wie de komende tijd wat doet.  Meest dringende wat nu geregeld moet worden, is de inschrijving van de wedstrijdsportteams. Daarvoor gaan de technische commissies op korte termijn bij elkaar komen.

'We zijn voornemens om op het veld de jeugdteams één keer in de week samen te laten trainen, maar dit moet nog verder afgestemd en ingevuld worden', laat Hogeweg weten. 'We willen dit doen om de kinderen met elkaar kennis te laten maken en om een goed beeld te krijgen van alle kinderen, zodat we de teams straks goed kunnen indelen. Op korte termijn volgt hier meer informatie over. Naar aanleiding van het artikel in het AD kunnen we ons voorstellen dat er onduidelijkheid is over een mogelijke naamswijziging van Excelsior. We willen hier graag duidelijk over zijn: we hebben niet toegezegd om de naam van de vereniging te wijzigen. Dat zou niet zo maar kunnen; daar is een wijziging van de statuten voor nodig. Hiervoor is een tweederde meerderheid nodig van de leden tijdens een ledenvergadering, waarbij minimaal één derde van de leden aanwezig is. Zo hebben we het ook gemeld aan DKC. We verwachten nu dat de huidige DKC leden per 1 juli lid van Excelsior zullen worden. Het staat leden natuurlijk vrij om een voorstel tot naamswijziging te doen, dit zal dan ruim van tevoren gemeld worden, maar de stemming zal dan uiteindelijk bepalen of de naam daadwerkelijk gewijzigd zal worden.

Alle leden zijn van harte welkom om maandag om 20.00 uur bij de inloopavond aanwezig te zijn en vragen te stellen.