Het dak van het clubhuis ligt sinds vorige week vol met zonnepanelen.
Het dak van het clubhuis ligt sinds vorige week vol met zonnepanelen.

Clubhuis Excelsior voorzien van zonnepalen

sport

Het grote dak van het (bijna) altijd in de zon liggende clubhuis van Excelsior is vorige week vol gelegd met 36 zonnepanelen. De vereniging streeft ernaar om in 2018 energietechnisch klimaatneutraal te zijn.

De zonnepanelen zijn goed voor een jaarlijkse energieopwekking van 10.000 kWh. Naast het plaatsen van de zonnepanelen probeert Excelsior ook het verbruik van energie terug te dringen. Zo zijn er afgelopen jaar automatische lichtschakelaars geplaatst en zijn de koelkasten in de kantine vervangen door nieuwe energiezuinige varianten. 

Voorzitter Leen van den Hooff is enthousiast over de ontwikkelingen bij zijn club. "Als vereniging willen wij altijd vooroplopen in ontwikkelingen", geeft hij aan. "Zo zijn wij één van de eerste verenigingen die echt zonnepanelen plaatst. Naast het feit dat dit bijdraagt aan een steeds meer klimaat neutrale samenleving gaat dit ons op termijn ook een hoop energiekosten besparen."

Ook Paul van der Ven van SolarBox, het bedrijf dat de zonnepanelen heeft geplaatst, geeft aan dat Excelsior hier trots op mag zijn: "Wij krijgen regelmatig aanvragen van sportverenigingen, maar deze durven vaak de stap nog niet te nemen", zegt Van der Ven. "Excelsior toonde vanaf het eerste gesprek aan vooruitstrevend te zijn. Daar mogen zij trots op zijn, daarom verbinden wij ons ook graag aan Excelsior. Wij zullen de komende drie jaar Excelsior sponsoren."