Voordat schoenen worden gepast, wordt met videobeelden een loopanalyse gemaakt. ‘Belangrijk, want hardlopen is een blessuregevoelige sport’, weet Rob Smit.
Voordat schoenen worden gepast, wordt met videobeelden een loopanalyse gemaakt. ‘Belangrijk, want hardlopen is een blessuregevoelige sport’, weet Rob Smit.

Kwaliteit en kennis bij Runnersworld Delft

sport

Hardlopen lijkt zo makkelijk en laagdrempelig, maar er kan veel mis gaan. Runnersworld Delft heeft gelukkig veel kennis in huis om ervoor te zorgen dat hardlopen leuk wordt, is en blijft.

Runnersworld Delft is al tien jaar een vertrouwd adres voor lopers uit Delft en de regio. Zij vinden hier niet alleen een uitgebreid assortiment aan hardloopkleding en –accessoires. "Bijzonder aan Runnersworld is dat we veel personeel in huis hebben gezond te gaan lopen", zegt eigenaar, trainer en sportpodoloog Rob Smit. Zo is er elke woensdag een fysiotherapeut van ReFitDelft in de winkel, die iedereen graag helpt met vragen over pijntjes of blessures. Daarnaast werken meerdere trainers en is Bo, een voedingsdiëtist, aan Runnersworld verbonden. Voordat er schoenen worden gepast, wordt met videobeelden altijd een analyse gemaakt. "Zodat je hier altijd de juiste schoenen koopt", zegt Smit.

Om beginners goed op weg te helpen, organiseren Runnersworld en Renergie vanaf 14 januari een beginnerscursus. Deelnemers gaan dan onder begeleiding van KNAU-gecertificeerde trainers en in verschillende niveaugroepen acht gevarieerde trainingen volgen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.renergie.nl.

Verder is en blijft Runnersworld voor de echte lopers als een soort snoepwinkel, vol kleding van topkwaliteit en must-haves die het hardlopen nog leuker en makkelijker maken. Kom gerust eens langs aan het Oosteinde en ervaar het zelf. Meer info: www.runnersworlddelft.nl.