Hans Suiker (rechts) gaat ook komend seizoen weer keepers beter maken.
Hans Suiker (rechts) gaat ook komend seizoen weer keepers beter maken.

Met plezier beter worden bij Keepersschool Hans Suiker

sport

DELFT - De Keepersschool Hans Suiker wil graag werken met gemotiveerde keepers, die fanatiek zijn en beter willen worden.

"Het maakt voor ons niet uit in wat voor elftal de keepers keepen of hoe goed ze zijn, vanaf 8 jaar is iedereen welkom", vertelt Hans Suiker. "In onze trainingen staat beleving en plezier bovenaan. Dit is de beste basis om optimaal te kunnen leren en presteren."
In Nederland zijn heel veel goede keepers, iedereen met zijn eigen kwaliteiten en talenten. "Wat voor ons van belang is, is de keeper zelf, wanneer is een keeper goed." Volgens Suiker zijn er eigenlijk maar een paar basisprincipes, die hij kort toelicht:
a. Plezier. "Dit is eigenlijk de belangrijkste eigenschap, in het plezier worden alle onderdelen van het keepersvak door iedereen opgepakt. Keepen is gewoon plezier."
b. Vertrouwen. "Ook een hele belangrijke eigenschap. Iedereen op zijn eigen niveau kan vertrouwen uitstralen en krijgen. Dat maakt het keepen en trainen een stuk makkelijker en dat werkt door op alle facetten in het verdere leven, denk dan aan school en werk."
c. Techniek. "Belangrijk, dat maakt het keepen alleen maar makkelijker."
d. Inzicht. "Door veel te praten over ervaring en wedstrijdsituaties kan het keepen alleen maar makkelijker worden."
e. Souplesse. Verzorging van je lichaam. "Niet alleen maar ballen pakken maar ook het lichaam goed trainen, voor kom je blessures en allerlei pijntjes."
Op deze onderdelen zijn de trainingen van Keepersschool Hans Suiker gebaseerd. "U zult uw zoon of dochter per week zien groeien naar een prima niveau." Zie voor meer informatie www.keeperschoolhanssuiker.nl.