Peter van Drongelen hoopt volgend seizoen ook weer trainer van DVC Dames 1 te kunnen zijn.
Peter van Drongelen hoopt volgend seizoen ook weer trainer van DVC Dames 1 te kunnen zijn.

Dames van DVC hopen dat neerwaartse spiraal straks weer opwaarts gaat

sport

DELFT – DVC heeft sinds twee jaar een damesteam. De club en ook de dames zelf waren daar blij mee, maar het team dreigt nu vanwege een spelerstekort alweer te worden opgeheven.

Het team ontstond twee jaar terug tijdens een feestavond bij DVC, toen enkele meiden die elkaar al via DVC kenden besloten om een eigen voetbalteam te beginnen. Fred Wijtman en Peter van Drongelen namen de dertien dames onder hun hoede. Ze beleefden een prima seizoen, eindigde op een tweede plek en sloten het jaar af met een geslaagd voetbalkamp. Door blessures en andere omstandigheden was het tweede seizoen al minder geslaagd. Zes weken voor het einde van de competitie trokken de dames van DVC zich vanwege een spelerstekort noodgedwongen terug uit de competitie.

Trainer en leider Peter van Drongelen is sindsdien druk in de weer zoveel mogelijk dames te enthousiasmeren voor z'n team. "Want we willen heel graag door gaan", legt hij uit. "We hopen daarom dat er meiden zijn die het elders niet meer naar hun zin hebben en graag bij ons willen voetballen. We hebben aardig wat te bieden, zoals kleding, tassen, en we gingen altijd op trainingskamp." Ook voor de vereniging is het belangrijk een vrouwenteam te hebben, vindt Van Drongelen. "Het is hier sindsdien nog gezelliger. Het zorgt toch voor een iets andere sfeer in je club – en die behouden we graag. Bovendien spelen in onze jeugdteams enkele meiden, het zou mooi zijn als die later door kunnen stromen naar het damesteam."

Dames die interesse hebben in voetballen bij DVC kunnen mailen naar info@dvcdelft.nl of meer info vinden op www.dvcdelft.nl.