Grote blijdschap bij de spelers en begeleiding van SV Wippolder, kort nadat de titel een feit was en de KNVB-medailles konden worden uitgereikt. (foto: Koos Bommelé)
Grote blijdschap bij de spelers en begeleiding van SV Wippolder, kort nadat de titel een feit was en de KNVB-medailles konden worden uitgereikt. (foto: Koos Bommelé)

SV Wippolder bekroont fantastisch seizoen met kampioenschap

sport

DELFT – Teamgeest, talent en ervaring: dat waren de ingrediënten voor een knap kampioenschap van SV Wippolder. Dat was zondag na een 0-3 zege tegen DHL een feit.

Dus promoveert Wippolder voor het eerst in de historie naar de tweede klasse. Dat werd groots gevierd. Wippolder werd kampioen omdat het zondag zelf won en concurrent SV Den Hoorn vrij onverwacht puntverlies leed. Daardoor kwam ook het kampioensfeest enigszins als een verrassing. En dat maakte het misschien wel des te mooier... De werkgever van doelpuntenmaker Sven Paternot stuurde een zanger door naar Sportpark Pauwmolen, waar later zelfs Darkraver z'n draaikunsten liet horen.
Maar eigenlijk was het, blikt trainer Marcel de Letter terug, zelfs tijdens de wedstrijd al een beetje feest. "We speelden gewoon goed. We gaven zo goed als niks weg, dus waren we alleen nog afhankelijk van de uitslag van Concordia tegen Den Hoorn." Toen ook dit positief uitpakte, volgde een explosie van vreugde op en langs het veld. Later was het groot feest op Sportpark Pauwmolen, waarbij zelfs het meubilair dienst deed als dansvloer. "Het is vrij laat geworden, ja", lacht De Letter een dag later. "Te laat. Ik ben maar niet gaan werken. Dat kon ik m'n collega's niet aandoen."
Des te meer tijd was er terug te blikken op een geweldig seizoen. Waarom juist Wippolder in deze afdeling kampioen werd? "Omdat we met deze mannen alleen maar groeien", denkt De Letter. "Het zijn er bovendien geen elf, maar twintig. Een grote en goede groep die toe is aan een volgende stap. Dit kampioen verdienen ze." Het was, vinden De Letter en velen met hem, een echte teamprestatie. "Er werd veel geaccepteerd. Ze houden zelfs elkaar in de gaten, dat ze het de dag voor de wedstrijd niet te bont maken. En de talenten bij ons zijn echt talenten. Daarmee bedoel ik dat ze niet elke goed zijn, maar om beurten maken ze wel het verschil." Naast die talenten kon Wippolder altijd rekenen op ervaren spelers als Dennis Glasbergen en keeper Jack Bommelé. De 'nestors van de groep', die beiden na dit seizoen stoppen met voetballen voor de hoofdmacht.
Gezien de vele talenten binnen Wippolder, lijkt het met de toekomst van de club voorlopig wel snor te zitten. "Volgend jaar komen er weer vijf door uit de A-junioren. Die zullen het de groep hopelijk weer lastig maken. Het wordt hier echter steeds lastiger in het eerste te komen. In het tweede – dat afgelopen weekend de nacompetitie haalde- lopen er nu óók zes of zeven die zo in één kunnen."

Kampioen gehuldigd

SV Wippolder speelt maandag 16 mei om 14.00 uur de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Taurus. Al voor de wedstrijd zijn dan de nodige feestelijkheden. Na afloop worden de kampioenen van het eerste èn andere teams van SV Wippolder nog één keer gehuldigd. Wippolder roept iedereen om naar Sportpark Pauwmolen te komen.