Afbeelding

Trek de hardloopschoenen aan en train mee voor de CPC-loop

sport

Editie: Week 40, Jaargang 20 |

DELFT – Vanaf 1 november stampen hardloopvoeten extra in en rondom Kerkpolder. DIJC Bertus start dan met een nieuwe activiteit: gedurende twintig weken kun je tweemaal per week (op dinsdag- en vrijdagavond) en eenmaal op eigen gelegenheid trainen voor de halve marathon op 9 maart 2014 in Den Haag: de City – Pier – Cityloop. Een uitdaging.

Felicie van Vree deed vroeger aan rugby maar sinds twee-en-een-half jaar is ze gaan hardlopen bij DIJC Bertus. Bertus gebruikt Onder Ons, in de Kerkpolder, als uitvalsbasis. Ze heeft het er erg goed naar haar zin en promoot dan ook van harte de komende nieuwe activiteit.
“We bedenken steeds weer nieuwe activiteiten. Zo starten we binnenkort de bijzondere hardloopcursus: FIT AAN DE START: CPC! In een periode van 18 weken kunnen deelnemers gericht trainen voor de City-Pier-City halve marathon. We starten op vrijdag 1 november. We richten ons op de enigszins ervaren lopers, die al eens een 5 of 10 km-loop hebben gelopen. Het verschil met een halve marathon van ruim 21 km is immers best groot, dat moet je geleidelijk opbouwen. Wie er altijd al van droomde een keer een halve marathon te doen, krijgt nu de kans. Doordat je tweemaal met een groep traint zeg je niet zo snel ‘Het is slecht weer, ik blijf vanavond maar binnen’. De groep zal uit 15 tot 20 lopers bestaan, melden zich meer mensen aan dan maken een extra groep, maar dat verwacht ik eerlijk gezegd verwacht niet, er zijn immers al veel sportverenigingen en sportscholen met loopgroepen en – activiteiten. Aan de andere kant spreekt het mensen wel aan om gericht naar een evenement toe te trainen,”aldus Felicie, die inmiddels zelf op de deelnemerslijst staat.
“Zo’n CPC-loop is erg leuk om te doen, veel publiek langs de kant, heel veel deelnemers, een mooi parkoers met plekken waar je anders nooit komt. Die loop past ook bij DIJC Bertus, een combinatie van gezelligheid en tegelijk een prestatie leveren. Met goede trainers want we willen natuurlijk geen blessures. Dat past allemaal uitstekend bij de leeftijdsgroep van 25 tot 45 jaar, onze leden komen vooral uit die groep”.
Meedoen aan de cursus ‘Fit aan de start: CPC!’ kost 80 euro, aanmelden kan via het mailadres info@dijc-bertus.nl

Van Vree tot besluit: “Op deze manier proberen we er bij hardloopclub D.IJ.C. Bertus aan bij te dragen dat mensen blijven hardlopen, ook als het straks ‘s avond weer kouder en donker is. En als het straks weer echt koud wordt: dan laten we de aangrenzende ijsbaan onder water lopen en kunnen we ook nog schaatsen!”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12