Afbeelding

Literaire Salon is al vijfentwintig jaar een groot succes

sport

Editie: Week 1, Jaargang 21 |

Trude Gerritsma leeft voor literatuur.

DELFT - Trude Gerritsma van boekhandel De Omslag aan de Wijnhaven organiseerde in de afgelopen vijfentwintig jaar al meer dan honderd Literaire Salons en gaat hier in 2013 gewoon mee verder.

De eerste editie van 2013 staat voor vrijdagavond 11 januari gepland op een wel heel bijzondere locatie: in de hal van Patty en Stef Breukel aan de Oude Delft. “Patty en Stef zijn goede vrienden van me en het leek ze leuk om eens gastheer en gastvrouw te zijn voor de Literaire Salon, die normaal altijd in DOK Centrum wordt gehouden. Dat aanbod kon ik natuurlijk niet afslaan.”

Tijdens de Literaire Salon van vrijdag 11 januari wordt Dorinde van Oort, die een biografie over haar vader Jean Dulieu -schrijver van Paulus de Boskabouter- geïnterviewd door literair journaliste Dorine Holman. “Dat is heel bijzonder, want in die biografie heeft ze ook dingen geschreven waaruit bleek dat haar vader niet altijd een fijne man was. Ik kijk erg uit naar vrijdagavond.”

In de afgelopen vijfentwintig jaar heeft Gerritsma, die voorafgaand aan de Literaire Salon voor de gasten kookt, al heel wat schrijvers over de vloer gehad. “De ontmoeting met Arthur Japin was wel erg bijzonder, omdat wij de eersten waren die hem uitnodigden toen hij nog niet bekend was. Verder koester ik mooie herinneringen aan Jan Brokken, die prachtig kan voordragen op muziek en natuurlijk Anna Enquist, die zelfs een boek heeft geschreven waarin De Omslag een belangrijke plek is.”

Voorlopig kijkt Gerritsma uit naar de editie van vrijdag 11 januari. “Maar ook de volgende editie op dinsdag 19 maart wordt bijzonder, want dan komt Toon Tellegen met het Wisselend Toonkwintet. De Literaire Salons met muziek erbij zijn namelijk altijd zeer de moeite waard.”

Wilt u vrijdagavond de Literaire Salon met Dorinde van Oort bijwonen, mail dan naar info@deomslagdelft.nl of bel naar 015 2121510.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12