Afbeelding

Wubbo Ockels doopt de Delta Lloyd Solar Boat

sport

Editie: Week 27, Jaargang 20 |

DELFT - Het Delta Lloyd Solar Boat Team presenteerde afgelopen woensdag de zonneboot waarmee ze ‘The DONG Energy Solar Challenge’ willen winnen.

Het wereldkampioenschap voor boten die op zonne-energie varen wordt van 8 tot 14 juli in Friesland gehouden. Wubbo Ockels onthulde de boot. De leden van het Solar Boat Team studeren aan de TU Delft en hebben zich een heel jaar fulltime op dit project gericht. Na overwinningen in 2006 en 2008 werd het team in 2010 derde. “Deze zomer halen we de titel terug naar Delft”, aldus woordvoerder Erik Jansen. Delta Lloyd is de trotse hoofdsponsor van het Delta Lloyd Solar Boat Team. “Dit zijn de innovatieve projecten waar de TU Delft wereldwijd bekend om staat, de markt staat te springen om creatieve ingenieurs. Delta Lloyd wil graag op deze manier innovatie mogelijk maken”, aldus David Brilleslijper, directeur Corporate Communications & Investor Relations en verantwoordelijk voor duurzaamheidbeleid bij Delta Lloyd.

De Delta Lloyd Solar Boat is bijzonder door zijn uiterst efficiënte zonnecellen: met voldoende zon zou de boot eeuwig kunnen blijven doorvaren. Draagvleugels onder de boot zorgen ervoor dat de boot een topsnelheid van 40 kilometer per uur kan halen. Een revolutionair ontwerp zorgt voor de stabiliteit: de studenten hebben de eerste draagvleugelboot gebouwd met beweegbare vleugels, net zoals in een vliegtuig.

Bij het testvaren bleek dat er nog wel gesleuteld moet worden aan het nieuwe en innovatieve stuursysteem. Het team gaat een spannende week tegemoet. Wie het team wil volgen kan dit doen via de website www.deltalloydsolarboat.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12