Lemmers vertrekt bij Hudito

sport

Editie: Week 14, Jaargang 22 |

Niels Lemmers is volgend jaar niet meer op het veld van Hudito te vinden.

DELFT - Trainer Niels Lemmers heeft bekend gemaakt dat hij aan het einde van het seizoen stopt als trainer van het eerste herenteam van Hudito. De Hagenaar stond drie seizoenen lang aan het roer bij Hudito, maar heeft daar nu geen tijd meer voor.

Door: Marijn Abbenhuijs

"Hudito is een mooie club met bevlogen mensen die zich met hart en ziel voor de vereniging en de leden inzetten”, zegt Lemmers bij de bekendmaking van zijn vertrek. “Ik heb het er enorm naar mijn zin en hoop er nog jaren te kunnen blijven komen. Mijn liefde voor de spelers en de passie voor het hockey zijn echter zo immens dat ik erin kan verdrinken. Als coach ben ik eigenlijk 24 uur per dag met het team bezig en altijd op zoek naar nieuwe inzichten en ideeën. Dat hou je een tijd vol naast een voltijdbaan maar op een gegeven moment moet je afstand nemen. Het is tijd voor een coach-sabbatical." Lemmers heeft als Legal & Public affairs-manager bij beleggersvereniging VEB een drukke baan en is daarnaast vader. Dat is volgens de oefenmeester niet langer te combineren met het trainersvak.
Het bestuur van Hudito liet weten dankbaar te zijn voor de inzet van Niels Lemmers. “Het is een coach die met zijn liefde voor hockey een technische en tactische basis heeft gelegd voor tophockey op onze club, samengaand met plezier op en buiten het veld. Drie jaar heeft hij vol overgave geholpen Hudito's missie om de beste en gezelligste hockeyclub van Delft en omstreken te zijn, waar te maken. Wij zijn hem daar erg dankbaar voor.” Aanvoerder Rogier Borghans betreurt het vertrek van zijn trainer. “Balen”, reageert de verdediger. “Heel erg jammer. We wisten dat er een kans was dat hij na dit seizoen zou vertrekken. Uiteindelijk hoorden we zondag dat hij definitief vertrekt. Dat is zonde, want iedereen is blij met hem. We begrijpen het wel. Hij heeft een drukke baan en een gezin, dus dan is het moeilijk om zoveel tijd in het hockey te blijven steken, maar als je kijkt naar de stappen die wij als team hebben gemaakt onder hem, is het heel jammer dat hij vertrekt.”


Borghans gelooft niet dat de wisselvallige prestaties van het team hebben bijgedragen aan zijn besluit. “Als er één het hele seizoen al overtuigd is van onze kans op handhaving, is hij het wel. Hij is hartstikke positief en heeft ons nog nooit het idee gegeven dat hij niet meer in ons gelooft. We draaiden vorig seizoen weliswaar een stuk beter dan dit jaar, maar we moesten voorafgaand aan dit seizoen wel helemaal opnieuw beginnen. Er zijn belangrijke spelers vertrokken en daar kunnen wij met z’n allen niets aan doen. Dat is nou eenmaal inherent aan de club Hudito. Spelers vertrekken als ze een bepaalde leeftijd hebben bereikt. Om een niveau hoger te gaan spelen of om aan een maatschappelijke carrière te beginnen.”
Lemmers laat een behoorlijke erfenis achter en dat beseft ook Borghans. “Hij is tactisch ontzettend sterk”, geeft hij aan. “Hij doet veel met videoanalyses. De trainer analyseert de tegenstander altijd goed en baseert ons spel daarop. Hij stopt uren in ons die hij misschien helemaal niet heeft. Dat geeft wel aan hoe ontzettend gepassioneerd hij is. Die tijd heeft hij volgend seizoen niet meer. Als de trainer iets doet, wil hij het met volle overgave doen en dat zit er komend seizoen helaas niet meer in.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12