Afbeelding

Taurus wil, kan en gaat het beter doen dan vorig seizoen, weet Kevin Frederik wel zeker

sport

Editie: Week 37, Jaargang 20 |

Kevin Frederik speelt dit jaar voor het eerst bij Taurus en bekroonde zijn competitiedebuut met een doelpunt. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Kevin Frederik (19) is goed begonnen aan zijn eerste seizoen bij de studentenvoetballers van Taurus. Zijn afgezwaaide voorzet waaide over de keeper heen en in het doel. Zodoende pakte Taurus nog een punt tegen Delfia.

Kevin Frederik speelde in de jeugd voor SV Kampong, in zijn toenmalige woonplaats Utrecht. Toen hij vorig jaar voor zijn studie naar Delft verhuisde, ging hij bij Ariston ’80 voetballen. “Maar zij trainen op dinsdag en donderdag. Dat kwam me slecht uit, dus kon ik weinig trainen en speelde ik nauwelijks in het eerste. Dat is begrijpelijk, maar niet zo leuk.” Dus maakte hij een ‘transfer’ naar die andere studentenvoetbalclub: Taurus. Zij trainen op woensdag en vrijdag en dat komt Frederik een stuk beter uit. Vorig seizoen bakte Taurus er geen pepernoot van. Ze eindigden met weinig punten op de voorlaatste plek in de Vierde Klasse zondag. Dat zal dit jaar niet meer gebeuren, weet Kevin Frederik wel zeker. “De groep is nu veel groter en iedereen wil er echt voor knokken. We gaan minstens in de top 5 eindigen, misschien zelfs wel in de top 3 en ik acht het zelfs niet onmogelijk dat we kampioen worden.”

‘HET WAS LEUK OM TE ZIEN DAT BEIDE PLOEGEN VEEL KANSEN KREGEN’

In de allereerste competitiewedstrijd tegen Delfia, een ploeg die eveneens verwacht bovenin mee te draaien, kwam Taurus nog niet verder dan een 1-1 gelijkspel. “Het was gewoon een beetje wennen”, denkt de 19-jarige linksback. “Iedereen moet nog z’n plek vinden. Daardoor werd het een beetje een chaotische wedstrijd. Ja, het was gewoon chaos. Het was wel leuk om te zien dat beide ploegen veel kansen kregen, want het stond nog niet zoals het hoort te staan. Afspraken die we op trainingen hebben gemaakt werden nog niet nagekomen. Daardoor ontstond bij ons onrust.”

Zelf had hij zijn handen vol aan zijn vliegensvlugge directe tegenstander. “Hij was net Usain Bolt, ik kon ‘m niet bijhouden.” Toch scoorde de Delftse Usain Bolt niet. En Kevin Frederik wèl. “Het was niet m’n beste wedstrijd, maar ik scoorde. Dat was wel leuk. Het was eigenlijk een voorzet, maar hij vloog over de keeper heen, in de verre hoek. Maar schrijf maar op dat ik het expres deed, haha.”

Kevin Frederik stond altijd linkshalf. “Maar we hebben bij Taurus iemand die een betere linkshalf is, dus sta ik nu linksback. Dat vind ik wel lekker. Ik kan vaak mee naar voren gaan.” Dat hij een linksbenige linksback is, ziet hij als een voordeel. “Dat komt wel van pas ja, zeker als ik bijvoorbeeld een voorzet wil geven. Het is prettig als je dat met je goede been kunt doen.”

‘WE KUNNEN, DENK IK, ELKE TEGENSTANDER AAN’

Kevin Frederik sluit dus niet uit dat Taurus kampioen wordt. Hoewel… “Kampioen worden is wel een hele grote stap, gezien de één na laatste plek van vorig jaar. Toen had Taurus echter veel wedstrijden die ze hadden moeten winnen.” Zo stonden ze met de rust bijvoorbeeld met 2-0 voor tegen de koploper, maar gaven ze het in de tweede helft uit handen, om uiteindelijk 2-3 te verliezen. “Dat hoefde helemaal niet”, vindt Frederik. “Als het beter staat, en het staat dit jaar beter, dan kun je zulke wedstrijden uitspelen en winnen. Wij kunnen, denk ik, elke tegenstander aan.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12