Op Hemelvaartsdag barst in de binnenstad van Delft weer het grote feest rondom de Golden Tenloop los! Het volledige programma is te vinden op www.goldentenloop.nl! (Foto: Gerhard Nel)
Op Hemelvaartsdag barst in de binnenstad van Delft weer het grote feest rondom de Golden Tenloop los! Het volledige programma is te vinden op www.goldentenloop.nl! (Foto: Gerhard Nel)

Kom jij ook hardlopen of wandelen op 9 mei?

sport

DELFT - Op Hemelvaartsdag barst in de binnenstad van Delft weer het grote feest rondom de Trompper Optiek Golden Tenloop los! Dit unieke hardloopevenement wordt dit jaar alweer voor de 35e keer georganiseerd en vanuit de organisatie geeft Bruun van der Steuijt je nog even de belangrijkste informatie!

Door Frank van der Steen

Inmiddels zitten alle afstanden, op de Jeugdloop van 2,5 km na, vol en maakt de organisatie zich weer op voor een geweldige dag: “We merken dat er heel veel lopers van vorig jaar ook dit jaar weer meedoen, maar ook dat veel mensen van buiten Delft zich inschrijven. Dit jaar hebben deelnemers van 54 verenigingen en uit maar liefst 172 verschillende woonplaatsen zich ingeschreven! De gemiddelde leeftijd van de lopers is dit jaar 34 en in totaal delen we zo’n 5200 startbewijzen uit.” Voor het ophalen van deze startbewijzen doet Bruun een oproep aan deelnemers uit Delft en omgeving: “Op zaterdag 4 mei zitten wij als organisatie van 11.00 uur tot 15.00 uur in het WestCord Hotel en is het voor deelnemers van alle afstanden mogelijk om hun startnummer op te halen. We vragen de mensen uit Delft en omgeving om dit ook echt op deze dag te komen doen, vooral omdat het ons heel veel werk scheelt op de dag zelf! Mocht dit niet lukken is het voor deelnemers ook mogelijk om op de dag zelf vanaf 10.00 uur hun startnummer op te halen in de hal van het stadhuis op de Markt.” 

Fietsparkeren
Namens de organisatie wil Bruun deelnemers informeren over de hoeveelheid fietsen in de binnenstad op deze dag: “We raden mensen uit Delft en omgeving zeker aan om lopend of op de fiets te komen, maar we willen daarbij vermelden dat het heel belangrijk is om de fietsen buiten het gebied te houden waar gelopen wordt! Wij kregen dit verzoek vanuit Toezicht en Handhaving van de gemeente, mede om ervoor te zorgen dat de hulpdiensten een vrije doorgang hebben.” Naast de verschillende afstanden van de Golden Tenloop, worden er dit jaar voor de zestiende keer ook wandeltochten georganiseerd: “Veel mensen weten niet dat we ook wandelingen organiseren van 5, 10, 20 én 30 km. Bij de 30 km zien we vaak mensen die voor de Nijmeegse Vierdaagse aan het trainen zijn, die het geweldig vinden om die 30 km te lopen!. Inschrijven voor de wandeltochten is mogelijk op de dag zelf vanaf 08.30 uur in het stadhuis.” 

Wandeltochten
Natuurlijk wordt er ook dit jaar weer een bedrag geschonken aan een goed doel: “We gaan een bedrag overhandigen aan de framerunners van AV’40. Ook zullen er een aantal framerunners meelopen op het parcours!” Als laatste zullen volgens Bruun ook dit jaar de doelgroepen weer heel divers zijn: “Namens AV De Koplopers doen Koen Kuipers, Jurre Keizers en Puck Pentenga mee, wat alle drie jonge atleten zijn en zeker een snelle tijd gaan neerzetten. Ook heeft Kinderopvang ZON! maar liefst 18 teams ingeschreven voor de 1 km Kinderloop! Hoe dan ook, het wordt weer een geweldig feest voor jong en oud!”

Het volledige programma van de Golden Tenloop vind je op www.goldentenloop.nl!