Het zit SEP niet mee dit seizoen, maar er is nog volop uitzicht op directe handhaving. Kelvin Franken:
Het zit SEP niet mee dit seizoen, maar er is nog volop uitzicht op directe handhaving. Kelvin Franken: "We gaan er de komende drie wedstrijden met zijn allen alles aan doen om die te bewerkstelligen." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

SEP gaat nog drie wedstrijden knallen voor mooi afscheid trainer

sport

DELFT - Plezier is er altijd bij SEP, maar sportieve resultaten blijven dit seizoen een beetje uit. De ploeg van scheidend trainer Marcel de Letter moet nog drie wedstrijden vol aan de bak om zich in de vierde klasse te handhaven. Kelvin Franken gaat er alles aan doen. 

Door: Alphons de Wit jr. 

Na de 1-2 overwinning van afgelopen zaterdag tegen hekkensluiter DeltaSport mag SEP weer hopen op een langer verblijf in de vierde klasse. “Maar het ging zaterdag niet helemaal vanzelf”, vertelt Franken. “We hadden bij elkaar denk ik wel zeventig procent balbezit en gingen met een 0-2 voorsprong de rust in. Toen zij na vijf minuten in de tweede helft een rode kaart kregen, mocht je verwachten dat we de voorsprong zouden uitbouwen. Dat gebeurde echter niet en na een minuut of zeventig maakten zij zelfs de aansluitingstreffer. Die laatste twintig minuten was het nog wel even spannend, maar gelukkig hebben we die drie punten mee naar Delft genomen. Dat het voetbal van onze kant zeker niet goed was, maakt dan ook niet echt uit.”

Slotfase
Met nog drie wedstrijden te gaan bevinden de roodgelen zich op de veilige zevende plek, maar MSV ‘71 en SEV liggen met slechts één punt achterstand op de loer. “En nuis het toevallig zo dat we de komende twee wedstrijden thuis tegen Maasdijk en uit tegen Zoetermeer spelen, dat zijn respectievelijk de nummers één en twee van de competitie. We sluiten af met de thuiswedstrijd tegen Celeritas, die als het mee zit tegen die tijd al definitief gedegradeerd zijn. Ik denk dat we ons met twee overwinningen in die drie wedstrijden veilig kunnen spelen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.”
Voor hoe SEP in deze situatie is beland heeft de 26-jarige verdediger niet echt een verklaring. “Twee seizoenen geleden, toen we nog op zondag speelden, haalden we de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. De overstap naar de zaterdag is een pittige geweest, waarbij je ziet dat het niveau in de competitie gewoon een stuk hoger is. Daarnaast hebben we dit seizoen ook best wel wat pech gehad. Het scoren gaat ons niet echt goed af en achterin krijgen we teveel goals tegen. Zo verlies je thuis tegen Quintus bijvoorbeeld heel ongelukkig met 3-4 en ook tegen MSV ‘71 hoef je gezien het spelbeeld zeker niet te verliezen. Als je die punten erbij had gehad, was je nu al nagenoeg veilig geweest. Helaas gaat het dit seizoen niet zo gemakkelijk voor ons.”

Clubjongen
Toch heeft Franken het nog steeds ontzettend naar zijn zin bij SEP. “Ik heb me hier op zesjarige leeftijd, samen met mijn klasgenootje van toen Thijs Weeber, aangemeld en nu spelen we nog steeds samen. Pas in de B-jeugd kwam ik in het eerste elftal van mijn lichting te spelen en toen ik Marcel de Letter hier vijf jaar geleden trainer werd, haalde hij me bij het eerste. Ervoor zat ik onder Marco Immers al vaak op de bank en maakte ik ook mijn minuten wel, maar het was prachtig om zo rond mijn eenentwintigste echt bij het eerste elftal te horen. Daarbij hebben we natuurlijk een fantastische groep en gaan we buiten de voetbal ook regelmatig met elkaar om. Het mooie daarbij is dat we elkaar in en om een wedstrijd best weleens op een botte manier de waarheid kunnen vertellen, maar dat we het daarna onder het genot van een drankje ook weer goedmaken.”

Afscheid
Trainer Marcel de Letter, die na dit seizoen als hoofdtrainer afscheid neemt van zijn geliefde club, speelt daar een belangrijke rol in. “Want als de sportieve resultaten niet helemaal meevallen, slaagt hij er toch in om de sfeer erin te houden en de groep bij elkaar te houden. Hij is voor ons een geweldige trainer en daarom zullen we er de komende weken een schepje extra bovenop doen om hem op een mooie manier afscheid te laten nemen.”
In het elftal van De Letter is Franken multi-inzetbaar. “Als iedereen fit is, sta ik rechtsback, maar als het voor het elftal nodig is kan ik ook rechts en links op het middenveld uit de voeten of als linksback. Daarbij is mijn loopvermogen één van mijn belangrijkste kwaliteiten, ben ik redelijk allround en ik schuw het duel niet.”
In zijn jaren bij de selectie is hij daar ook slimmer in geworden. “In het begin, toen ik net uit de jeugd kwam, was het fysiek nogal zwaar en was het lastig om aan te haken. Daardoor pakte ik nogal wat gele kaarten. Nu ben ik een stuk fitter en heb ik meer inzicht, waardoor het minder vaak nodig is om overtredingen te maken. Wel vind ik nog steeds dat je, zeker in vergelijking met in de jeugd, hier veel eerder geel krijgt.” Toch zal Franken ook de komende drie wedstrijden de duels niet schuwen. “We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we niet degraderen. Dat zijn we aan Marcel verplicht.”