In het eerste weekend van juni organiseert D.S.V.V. Punch weer het jaarlijkse grasvolleybaltoernooi 'SPOENK' op het terrein van SV Wippolder. (Foto: D.I.R.K. / D.S.V.V. Punch)
In het eerste weekend van juni organiseert D.S.V.V. Punch weer het jaarlijkse grasvolleybaltoernooi 'SPOENK' op het terrein van SV Wippolder. (Foto: D.I.R.K. / D.S.V.V. Punch)

D.S.V.V. Punch organiseert jaarlijks ‘SPOENK’ toernooi!

sport

DELFT - In het eerste weekend van juni organiseert D.S.V.V. Punch weer het jaarlijkse grasvolleybaltoernooi ‘SPOENK’ op het terrein van SV Wippolder. Ook dit jaar heeft de organisatie er volgens Luca Stoffels weer alles aan gedaan om er een geweldig evenement van te maken: “Het unieke van dit toernooi is dat iedereen zich kan inschrijven, ook als je geen lid bent van Punch!”  

Door Frank van der Steen

Luca is zelf al vier jaar lid van de Delftse Studenten Volleybal Vereniging ‘Punch’ en houdt zich namens de vereniging druk bezig met het jaarlijkse grasvolleybaltoernooi: “Ik ben begonnen met studeren in Leiden, maar ben op een gegeven moment naar Delft gegaan. Toen ben ik lid geworden van Punch en namens de vereniging ben ik dit jaar commissaris promotie van ‘SPOENK’. Wij organiseren ieder jaar meerdere toernooien, maar dit is het enige open toernooi waar iedereen aan mee mag doen. Wij als organisatie merken dat veel mensen ons de afgelopen jaren tijdens dit toernooi ook echt wel weten te vinden, wat we natuurlijk ook dit jaar weer hopen. Het is altijd heel leuk om tijdens het toernooi mensen tegen te komen die je vooraf helemaal niet had verwacht!” 

Meerdaags toernooi
Dat iedereen zich kan inschrijven voor het toernooi is niet het enige bijzondere aan SPOENK, het is namelijk ook nog eens een meerdaags toernooi: “We beginnen op vrijdag 31 mei met het openingsfeest in de kantine van Wippolder, waarna er op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni buiten op het veld wordt gevolleybald. We hebben tijdens de wedstrijden geen echte scheidsrechters, maar er wordt door iemand uit een ander team gefloten. Op zaterdag is er ‘s avonds wederom een feest in de kantine en op zondagmiddag vindt de prijsuitreiking plaats. Het toernooi duurt dus echt het hele weekend! Ook hebben we ieder jaar een algemeen thema, wat dit jaar Kung Fu is. Daarnaast is het altijd leuk als deelnemers als team ook nog een bepaald thema kiezen. Voor de feesten op vrijdag- en zaterdagavond maken we de line-up nog even niet bekend, maar het worden ongetwijfeld twee leuke avonden met bands, dj’s en gezelligheid!” Op zaterdag en zondag wordt er dus lekker gevolleybald in het zonnetje in teams van drie tot en met vijf personen. Na ieder dagdeel worden de poules opnieuw ingedeeld, waardoor iedereen kan spelen op het niveau dat bij hem of haar past. Ondanks dat tijdens het toernooi vooral het plezier centraal staat, laat Luca weten dat er zeker ook prijzen te winnen zijn: “We zorgen altijd wel voor een aantal prijzen voor de winnaars, maar ook voor wat grappige prijsjes voor bijvoorbeeld degene die het meest verbrand is! Er waren vorig jaar prijzen zoals twee uur bowlen bij ‘t Karrewiel of een kortingsbon van de Wijnhaven, degene die het meest verbrand was kreeg een fles zonnebrand!”

Camping
Omdat het een meerdaags toernooi is biedt de organisatie deelnemers de mogelijkheid om te blijven overnachten op de zogenaamde ‘SPOENK camping’ op het terrein van Wippolder: “We bieden deelnemers de mogelijkheid om te blijven kamperen op de campingplekken op het achterste grasveld. Iedereen kan daar vanaf vrijdag gewoon zijn of haar tentje opzetten en blijven overnachten. We merken dat mensen die niet uit Delft komen hier vaak gebruik van maken. Voor deze mensen is het gedurende het hele weekend gewoon mogelijk om in het clubgebouw van Wippolder naar het toilet te gaan of te douchen.” Naast de campingplekken om te overnachten krijg je als deelnemer ook het hele weekend eten en drinken: “Deelnemers krijgen op zaterdag- en zondagochtend van ons een ontbijt en op zaterdagavond zorgen we ook nog voor een frietkraam. Ook hebben de deelnemers toegang tot beide feestavonden, waar ze dus alleen extra moeten betalen voor de drank.”

Inschrijvingen
De inschrijvingen op de website van SPOENK zijn inmiddels voor iedereen geopend! Ben je van 31 mei t/m 2 juni het hele weekend aanwezig, inclusief eten, volleyballen en feesten? Dan betaal je slechts 37,50 inschrijfgeld per persoon! Het is ook mogelijk om je apart in te schrijven voor bepaalde dagdelen, in dat geval betaal je per dagdeel. Zo kun je bijvoorbeeld voor 7 euro een kaartje kopen voor het feest op vrijdag- of zaterdagavond of voor 15,50 op zaterdag of zondag meedoen met volleyballen. De volledige prijslijst en eventueel meer informatie is te vinden op www.spoenk.punch.tudelft.nl. Het is mogelijk om je als team in te schrijven, maar je kunt je ook als individueel inschrijven. 

Voor eventuele vragen over de inschrijvingen of over het toernooi is het mogelijk om een mailtje te sturen naar spoenk@punch.tudelft.nl.