Afbeelding

Een modern en efficiënt magazijn voor jouw bedrijf: wat mag niet ontbreken?

Partnerbijdrage

Bij bedrijven die gebruik maken van een magazijn, is deze ruimte niet zelden een rommelig en vooral gedateerd geheel. Terwijl zakenrelaties en potentiële werknemers hier graag een kijkje nemen, en je huidige personeel er natuurlijk ook een prettige werkplek aan wil hebben. Representativiteit, werkbaarheid maar ook sfeer en duurzaamheid zijn de pijlers waarop een modern magazijn rust. Is het niet eens tijd om ook jouw werk- en opslagruimte een makeover te geven?

Heftrucks en pompwagens - al dan niet gebruikt

Het kopen en/of leasen van deugdelijke heftrucks en pompwagens hoeft geen peperdure investering te zijn. Ook gebruikte exemplaren voldoen nog vaak aan de nu geldende eisen. Dat deze voertuigen de opslag van goederen een stuk lichter en veiliger maken, behoeft al decennialang geen nadere uitleg meer. Het duurzaam opladen van je indoor wagenpark is ook raadzaam: wellicht wordt het tijd voor zonnepanelen. Voor de aanschaf en installatie daarvan heeft de overheid stimuleringsregelingen in het leven geroepen.

Ook met ruimte ga je duurzaam om

Je heftruck of pompwagen manoeuvreert zich idealiter met genoeg bewegingsruimte door het magazijn, maar het is zonde als je niet elke kubieke meter benut. Daarom zijn hoge opbergsystemen onmisbaar, waarin je de pallets met goederen veilig opbergt, terwijl ze ook makkelijk weer uit de stellingen te halen zijn.

Sfeer creëren in een magazijn met muziek en relaxruimte

Zit het personeel nog steeds tussen de middag zijn boterhammen tussen de pallets en dozen op te eten? Met een beetje handigheid scherm je een deel van de ruimte af en creëer je een relaxruimte die even niet aan het werk doet denken. Zet buiten een paar picknicktafels neer voor een lunch op mooie dagen. Verder zorg je natuurlijk dat de muziekinstallatie up-to-date is, zodat werknemers met hun eigen playlists gemakkelijk voor arbeidsvitaminen kunnen zorgen.

VCA-diploma, ook voor niet-leidinggevenden

Een VCA-diploma zorgt voor meer veiligheid op de werkvloer. Niet alleen leidinggevenden, ook andere teamleden profiteren hiervan, omdat het ze een streepje voor geeft op hun cv. Zo nu en dan een extra training motiveert in algemene zin, dus kijk wat de mogelijkheden zijn voor het snel halen van dit op diverse werkvloeren steeds meer gangbare diploma.

Vlotte werkkleding en accessoires

Lange tijd werkten magazijnmedewerkers veelal in hun eigen kleding. Wil je meer uniformiteit uitstralen? Dan ga je op zoek naar vlotte, zo niet hippe worker jasjes en -broeken of overalls. Ook op hoofddeksels laat je je bedrijfslogo drukken. Zo hoeft je team niet meer zijn eigen jeans en truien te slijten in het magazijn. En zien passanten dat je voor nog meer zorgt dan alleen een leuke werkplek.

Wijs met afval

Nog te vaak wordt afval niet gescheiden. Daarnaast zijn veel items die bedrijven als afval zien, nog uitermate bruikbaar voor creatieve personen. Die vind je in de broedplaatsen die tegenwoordig in elke (middel)grote stad in antikraakpanden huizen. Zoek contact met ze, om bijvoorbeeld een mooie bestemming voor afgedankte pallets te ontdekken. Ook oude stellingkasten en andere materialen vinden daar een dankbare nieuwe eigenaar. De rest van je afval scheid je in ieder geval in de categorieën Papier en Karton, Plastic, Organisch en Rest.